РФ планує збільшити виробництво морських дронів — розвідка Британії
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ планує збільшити виробництво морських дронів — розвідка Британії

Міноборони Британії
Морський дрон

Російська військова промисловість прагне ліквідувати відставання від України у розробці надводних дронів-камікадзе.

Що зʼясувала британська розвідка

Як зазначається у зведенні, 27 листопада 2023 року Михайло Даниленко, голова російської фірми КМЗ, оголосив, що їхні дрони пройдуть випробування на війні з Україною з метою налагодити серійне виробництво у 2024 році.

За даними британської розвідки, КМЗ раніше виробляв низку безпілотників, але в останні місяці вони почали просувати свої можливості дронів-камікадзе. Даниленко повідомив, що човен може нести боєприпаси масою до 600 кг.

Військово-морські сили використовували дрони з часів Другої світової війни. Однак сучасні типи кораблів, що нагадують швидкісні катери, начинені вибухівкою, в руках українських сил стали ключовим потенціалом на морі після повномасштабного вторгнення Росії, - зазначають у Міноборони Британії.

Що відомо про українські морські дрони

24 серпня голова ГУР Міноборони Кирило Буданов заявив, що Росія знищує до 70% українських морських дронів-камікадзе, але це ефективна зброя.

Буданов також підкреслив, що морські дрони — це зброя стримування, а не наступу. Вони можуть паралізувати діяльність флоту.

За його словами, Україна вже освоїла «нормальне таке серійне виробництво» морських дронів-камікадзе.

У ніч на 17 липня на Кримському мосту прогриміли вибухи вдруге від початку повномасштабного вторгнення Росії, після чого весь рух по ньому було зупинено. Росіяни визнають, що не зможуть відновити його до кінця 2023 року.

16 серпня телеканал CNN опублікував відео, на якому зафіксовано момент липневої атаки експериментального морського дрона.

Голова СБУ Василь Малюк розповів журналістам, що безпілотник Морський малюк — результат багатомісячних розробок, які почалися відразу після повномасштабного вторгнення Росії.

Він уперше визнав причетність України до другого підриву Кримського мосту. У липні він заявив, що його спецслужба здійснила і перший — у жовтні 2022 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?