РФ пояснила затримки дозволів на польоти з Європи
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ пояснила затримки дозволів на польоти з Європи

РФ пояснила затримки дозволів на польоти з Європи
Джерело:  online.ua

Представники Росавіації вперше вирішили пояснити затримки з наданням дозволів на польоти з Європи в обхід Білорусі. За їхніми словами, це пов'язано з великою кількістю заявок від авіакомпаній.

Джерело: російський "Інтерфакс"

Як Росія коментує затримки дозволів на польоти з Європи

"Вчора Росавіація випустила попередження для авіакомпаній про те, що у разі зміни раніше затверджених маршрутів з/до пунктів у Європі в/через повітряний простір Білорусі слід брати до уваги можливе збільшення часу виконання процедур дляотримання дозволу на приліт, виліт і проліт транзитом через повітряний простір РФ", - йдеться в повідомленні.

Як стверджують представники Росавіації, головна причина збільшення часу виконання процедур - це збільшення кількості запитів від авіакомпаній.

Що важливо розуміти, новий скандал розгорівся після того, як 26-27-28 травня рейс AirFrance з Парижа до Москви скасували, оскільки РФ не надала дозвіл на вхід в її повітряний простір.

Окрім того, Москва не видала дозвіл австрійській авіакомпанії Austrian Airlines на прибуття її рейсу з Відня до Москви 27 травня за альтернативним маршрутом в обхід Білорусі. Що цікаво, вже 28 травня такий дозвіл дали.

Після цього шеф європейської дипломаті Жозеп Боррель зазначив, що ЄС не виключає можливу ескалації напруженості з РФ через ситуацію, що склалася зі скасуванням європейських рейсів до Москви.

"Як відомо, низка країн світу відмовилися приймати рейси білоруських авіаперевізників і заборонили використовувати свій повітряний простір, або й зовсім заборонили прийом літаків, що прямують через повітряний простір Білорусі, після інциденту з примусовою посадкою Ryanair у Мінську задля арешту опозиційного блогера Романа Протасевича", - пише видання.

Коротко про затримання Романа Протасевича

  • Літак компанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса, екстрено посадили в Мінську 23 травня під приводом "мінування". Наказ на його посадку дав особисто Лукашенко. Варто зазначити, що лайнер розвернули в Мінськ, коли він вже був біля литовських кордонів.

  • Бомби на борту літака не знайшли, але всіх пасажирів відправили на повторний огляд. Серед них був засновник опозиційного Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич — його відразу ж затримали силовики.

  • До цього КДБ Білорусі включив Романа Протасевича в "список терористів". Журналіста звинувачують в організації масових заворушень в Мінську і порушення соціальної ворожнечі до представників влади та міліції.

  • У Nexta кажуть, що за висунутими звинуваченнями Протасевичу в Білорусі загрожує смертна кара.

  • Лідерка опозиції Білорусі Світлана Тихановська вимагає жорсткої реакції міжнародної спільноти на "захоплення" літака режимом Лукашенка. Закликає закрити небо Білорусі для цивільної авіації. Її підтримує президент Литви, керівництво Латвії, Естонії та Австрії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?