РФ у відповідь на претензії Японії прискорить освоєння Курильських островів
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ у відповідь на претензії Японії прискорить освоєння Курильських островів

РФ у відповідь на претензії Японії прискорить освоєння Курильських островів
Джерело:  online.ua

Росія у відповідь на заяву Японії про незаконну російську окупацію Південних Курил вестиме промислове та туристичне освоєння Курильських островів.

Джерело: DW

РФ посилить присутність на Курилах у відповідь на заяви Японії

Кремль заявив про труднощі у веденні переговорів з Японією щодо укладання мирного договору.

Представник президента РФ у Далекосхідному федеральному окрузі Юрій Трутнєв у ході робочої поїздки в Хабаровський край заявив про промислове та туристичне освоєння Курильських островів

За словами Трутнєва, спочатку Росія "постарається запустити там круїзні судна", а потім почне "будувати нові інвестиційні проекти" і "далі жити і працювати виходячи з того, що це, поза всяким сумнівом, територія РФ".

Ця заява, мабуть, ще більше ускладнить відносини між Росією та Японією, яка лише днями повернула до "Синьої книги дипломатії" формулювання про російську окупацію Курильських островів Росією.

Згідно з повідомленнями ЗМІ, Росія ще у серпні 2021 року посилила військову присутність на Курильських островах.

На тлі посилення позиції Токіо щодо Курил та приєднання Японії до західних санкцій проти Москви через війну в Україні прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав Японію недружньою країною, додавши, що в цих умовах дуже важко говорити про продовження переговорів з Токіо за мирним договором.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?