РФ відмовляється відкрити евакуаційний коридор у Лисичанськ через "підірвані ЗСУ" мости
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ відмовляється відкрити евакуаційний коридор у Лисичанськ через "підірвані ЗСУ" мости

РФ відмовляється відкрити евакуаційний коридор у Лисичанськ через "підірвані ЗСУ" мости
Джерело:  online.ua

Росія заявила, що не може забезпечити евакуаційний коридор для мирних мешканців із заводу "Азот" у Сєвєродонецьку до Лисичанська, через те, що нібито українські Збройні сили підірвали всі мости, придатні для евакуації.

Джерело: росЗМІ

РФ відмовляється евакуювати цивільних з заводу в Сєвєродонецьку

З урахуванням того, що 13 червня за розпорядженням київської влади, з метою недопущення відступу підрозділів територіальної оборони, військовослужбовцями ЗСУ підірвано останній міст через річку Сіверський Донець у бік Лисичанська, проведення безпечної евакуації в цьому напрямку неможливо, - плвідомляють російські ЗМІ.

Натомість зазначається, що Росія пропонує вивести цивільних на окуповану РФ територію у місто Сватове Луганської області.

При цьому Росія стверджує, що підрив мостів здійснила саме українська сторона, що не відповідає дійсності.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай та інші офіційні джерела неодноразово повідомляли, що російські військові прицільно руйнували мости через Сіверський Донець.

Окрім того, росіяни звинувачують українських військових у тому, що вони нібито навмисно вивели "сотні мирних громадян" на територію заводу "Азот".

Фото — facebook.com/sergey.gaidai.loga

 Нагадаємо, що Гайдай повідомляв, що російська армія руйнує артилерією багатоповерхівки та об’єкти промисловості.

 Росіяни ще раз цілеспрямовано поцілили в об’єкти заводів "Азот" та "Склопластик", зруйнували міст, приміщення обласної ДСНС, обстріляли прилеглі селища Синецький та Павлоград.

13 червня повідомлялося, що 70% Сєвєродонецька перебувають під контролем російських військових, масова евакуація неможлива.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?