РФ забороняє депортованим українцям жити в Криму без російського паспорта — Денісова
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ забороняє депортованим українцям жити в Криму без російського паспорта — Денісова

РФ забороняє депортованим українцям жити в Криму без російського паспорта — Денісова
Джерело:  online.ua

Уповноважена з прав людини Людмила Денісова повідомила, що російські окупанти забороняють депортованим українцям жити у тимчасово окупованому Криму без російського паспорта.

Джерело: Людмила Денісова

РФ змушує українців отримувати російські паспорти

Примусова паспортизація громадян України, яких насильно вивезли на тимчасово окуповану територію АР Крим та м. Севастополя з Херсонської та Запорізької областей продовжується, - повідомила Денісова.

За її словами, окупаційна влада півострова зробила чергову картинку для пропагандистського телебачення росіян, продемонструвавши як 10 осіб, котрі прибули до Криму з тимчасово окупованих районів материкової частини України, отримали російський паспорт за спрощеною системою.

З примусово переміщеними на півострів громадянами України проводиться «роз’яснювальна» робота щодо необхідності отримання російського паспорту, оскільки без «документів», які посвідчують їх особу, проживати на території Криму їм не дозволять.

Також наші громадяни потрапляють до фільтраційних таборів, де в них забирають паспорти громадян України і видають документ на тимчасове проживання. Наголошую, що всі українці, які примусово отримали російські аусвайси є громадянами України. Наша держава не визнає жодних російських документів, які нав’язала РФ, - підкреслила Денісова

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?