Рій бджіл вбив зграю вимираючих пінгвінів в Африці
Категорія
Світ
Дата публікації

Рій бджіл вбив зграю вимираючих пінгвінів в Африці

Рій бджіл вбив зграю вимираючих пінгвінів в Африці
Джерело:  online.ua

Рій бджіл вбив 63 африканських пінгвіна, що знаходяться під загрозою зникнення, на пляжі недалеко від Кейптауна, про це повідомили в неділю в Південноафриканському фонді охорони прибережних птахів.

Джерело:  Phys.org.

«Під час розслідування цього випадку ми виявили укуси бджіл навколо очей пінгвінів. Це дуже рідкісне явище. Ми не думаємо, що це буде відбуватися часто, це випадковість. На місці події також були мертві бджоли», - сказав Девід Робертс, клінічний ветеринар з фонду.

Охоронювані птиці були з колонії в Саймонстаун, невеликого містечка недалеко від Кейптауна. Цей район є національним парком, і медоносні бджоли мису є частиною екосистеми.

«Пінгвіни не повинні вмирати просто так, оскільки вони вже знаходяться під загрозою зникнення. Це вид, що охороняється», - сказав Робертс.

Південноафриканські національні парки заявили, що птахів доставили в фонд для розкриття і відправили зразки для тестування на захворювання і токсикологію.

"Ні в одному з пінгвінів не було виявлено ніяких зовнішніх фізичних ушкоджень. Розтин показав, що у всіх пінгвінів було кілька укусів бджіл", - йдеться в заяві парку.

Африканські пінгвіни, які населяють узбережжя і острови південної частини Африки, занесені до червоного списку Міжнародного союзу охорони природи, що означає, що є високий ризик їх зникнення.

Пам’ятник бджолі на Запоріжжі

Нагадаємо, днями ми писали про найбільший у світі пам’ятник бджолі, який відкрили в українському селищі Веселе, що знаходиться в Мелітопольському районі Запорізької області.

Виготовлення пам’ятника бджолі замовила місцева спільнота пасічників. Створив пам’ятник комасі скульптор-аматор Олександр Артеменко. Офіційно ж пам’ятник відкрили під час цьогорічного фестивалю “Свято меду”.

Представники «Книги рекордів України» офіційно зареєстрували рекорд.

Зазначимо, що в Україні поширене бджільництво і до цією працьовитої комахи ставляться з повагою і любов’ю.

Пам’ятники бджолі можна побачити в різних регіонах України: в Тернополі, на Закарпаттті, на Волині.

Читайте також:

  • Донька Ющенка вразила мережу відеороликом з бджолами.

  • Бджолу назвали найважливішою живою істотою на планеті.

  • Порятунок популяції: українських бджіл будуть поставляти в Канаду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?