Роковини катастрофи МН17. Євросоюз висунув Росії чітку вимогу
Категорія
Світ
Дата публікації

Роковини катастрофи МН17. Євросоюз висунув Росії чітку вимогу

Роковини катастрофи МН17. Євросоюз висунув Росії чітку вимогу
Джерело:  online.ua

17 липня влада ЄС заявила, що вимагає від Росії нарешті визнати її відповідальність за збиття літака Малайзійських авіаліній рейсу MH17. Свою вимогу офіційний Брюссель озвучив у дев'яті роковини трагедії, яка забрала життя 298 людей.

Джерело:  Жозеп Боррель

ЄС висунув вимогу РФ у роковини катастрофи МН17

Шеф європейської дипломатії звертає увагу на те, що докази, які надала Спільна слідча група, підтверджують той факт, що установка "Бук", яка була використана для збиття МН17, поза сумнівом, належала збройним силам Росії.

Окрім того, Боррель від імені ЄС нагадує, що Європейський суд з прав людини став першим міжнародним судом, який підтвердив причетність Росії до збиття рейсу MH17.

ЄС бере до уваги всі юридичні процедури, які відбуваються у зв'язку з цим, і очікує, що Росія визнає свою відповідальність і повністю співпрацюватиме з зусиллями, спрямованими на встановлення істини, справедливості та відповідальності, - наголошує Жозеп Боррель.

Україна також виступила із заявою у роковини збиття рейсу MH17

Очільник українського МЗС Дмитро Кулеба публічно висловив співчуття у зв’язку з роковинами загибелі 298 пасажирів рейсу MH17, який збили з російського ЗРК "Бук" у небі над Донбасом.

На переконання шефа української дипломатії, відповідальність Росії за злочини неминуча.

Вона (Росія) роками брехала про трагедію, намагаючись ухилитись від відповідальності, доки суд у Нідерландах не встановив правду. Ми у жалобі за жертвами MH17 і наголошуємо: відповідальність за злочини Росії неминуча, – підкреслив український дипломат.

Як уже згадувалося раніше, ще 17 листопада 2022 року Окружний суд Гааги заочно засудив до довічного ув’язнення Ігоря Гіркіна, Сергія Дубінського та Леоніда Харченка за їхню роль у збитті малайзійського лайнера MH17 над Донбасом та доручив забезпечити їхній арешт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?