Росія планує виготовити 2,7 млн снарядів у 2024 році — ГУР
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія планує виготовити 2,7 млн снарядів у 2024 році — ГУР

Боєприпас

Росія має плани на виготовлення 2,7 млн снарядів у 2024 році, а у лютому вони запланували випустити 130 ракет класу «Іскандер», «Калібр», Х-101, Х-32 і «Кинджал».

Скільки боєприпасів виготовляє РФ

Представник ГУР Вадим Скібіцький розповів, що Росія спромоглася виготовити два мільйони боєприпасів, а на цей рік, здається, хоче вийти на 2,7 мільйони боєприпасів.

Але це плани. Побачимо, чи будуть вони здійснені. Але це потребує, по-перше, модернізації виробництва, розконсервація або створення нових ліній.

 Вадим Скібіцький

Вадим Скібіцький

Представник ГУР

Саме тому, за його словами, Україна просить партнерів, що санкції повинні бути спрямовані на верстати, на матеріали, з яких робиться електронні чіпи, мікросхеми і так далі.

Скібіцький нагадав, що Європейський Союз обіцяв Україні один мільйон снарядів в рік — це зі всіх країн ЄС.

Із Північної Кореї росіяни вже отримали 1,5 млн снарядів 122 мм та 152 мм. Це боєприпаси 70-80 років, половина з них не спрацьовує.

Виготовлення ракет у РФ

За даними української розвідки, у лютому 2024 року росіяни запланували випустити 130 ракет класу «Іскандер», «Калібр», Х-101, Х-32 і «Кинджал».

У РФ створили центр, який займається заміщенням іноземних комплектуючих, особливо електронної бази, на елементи російського виробництва. Вони гірші за якістю, недосконалі, але дозволяють виробляти зброю.

Зараз росіяни використовують ракети, виготовлені у четвертому кварталі 2023 року ― тобто одразу з конвеєра. Ми бачимо, що ракети перестають відповідати заявленим характеристикам, їхня якість погіршується, — каже Скібіцький.

На прикладі “Калібрів” розвідка простежує, що набагато зменшилося застосування цих ракет. Останнє їхнє велике застосування було у вересні, потім росіяни застосували три ракети 2 січня, і 15-го лютого — дві ракети “Калібр”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?