Росіяни поширюють діпфейк Сирського з закликами про "необхідність миру" з РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіяни поширюють діпфейк Сирського з закликами про "необхідність миру" з РФ

Діпфейк Сирського
Джерело:  online.ua

Російські пропагандисти створили відео з діпфейком командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександром Сирським, де він закликає “здаватися в полон” та до “мирних переговорів”.

У мережі з’явився діпфейк з Олександром Сирським

На відео “Сирський“ говорить, що нібито вони з Залужним вже давно ведуть перемовини з Герасимовим і Шойгу, щоб закінчити “братовбивчу війну“.

Також фейковий командувач Сухопутних військ ЗСУ закликав українських військових здаватися в російський полон.

Діпфейк видає очевидна різниця між кольором обличчя “Сирського”, неприродний рух рота, а також українська мова з помилками.

Діпфейк - це технологія штучно створених відео, які згенеровані за допомогою алгоритмів машинного навчання. Концепція діпфейків дуже проста. Фактично, потрібно перенести обличчя однієї людини на відео з іншою.

Росіяни створили діпфейки з Залужним

Нагадаємо, що на початку листопада росіяни запустили одразу два діпфейки з Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, який нібито закликав до держперевороту.

На одному відео фейковий «Залужний» звинуватив українську владу в загибелі свого помічника і закликав населення України вийти на площі своїх міст, а військових – не коритися «злочинним наказам» влади.

На іншому відео «Головнокомандувач ЗСУ» начебто стверджує, що Зеленський намагається його ліквідувати, а також що він здає країну і провалив контрнаступ.

У Центрі протидії дезінформації зазначають, що мета цих відео - підтримати російську ІПСО про буцімто підготовку президентом Володимиром Зеленським замаху на Залужного.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?