Росіяни в Куп'янську знущалися з неповнолітніх українців — поліція
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни в Куп'янську знущалися з неповнолітніх українців — поліція

Харківщина
Джерело:  Суспільне

У Куп'янську Харківської області під час окупації через російську катівню пройшли щонайменше 150 людей. Серед них 16-річний Артур – окупанти надягали на нього протигаз і перекривали повітря, а також змушували працювати.

Росіяни влаштували катівню в Куп'янську

Про це на брифінгу 17 січня розповів начальник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов, передає “Суспільне”.

Він зазначив, що росіяни катували людей та утримували їх в нелюдських умовах.

Щоб просто зрозуміти: це було приміщення ізолятора тимчасового тримання Куп'янського відділку поліції. У приміщенні, де за нормативами можуть перебувати лише 44 людини, вони помістили 150 людей, яких утримували, били, допитували.

Поліція відкрила справу за фактом порушення звичаїв ведення війни щодо всіх потерпілих від окупантів у катівні в Куп'янському райвідділку. У справі — 67 потерпілих, 73 епізоди катувань.

Загалом на деокупованій Харківщині поліція виявила 28 місць, де росіяни утримували місцевих жителів. Наразі оглянули 25 з них: три катівні розташовані близько до зони бойових дій.

Чому росіяни катують дітей на окупованих територіях

Засновник Save Ukraine Микола Кулеба в інтервʼю online.ua розповів, що росіяни катують дітей на окупованих територіях за будь-який прояв української ідентичності.

Як розповів Кулеба, кожна повернута дитина є свідком злочинів, особливо ті, які живуть на окупованих територіях.

За будь-який прояв своєї української ідентичності сім'я або дитина може бути суворо покарана. За те, що в когось у телефоні знайшли просто якісь фотографії або українські тексти чи музику — будь-що, що стосується України. У нас є випадки, коли дітей фізично карали. Коли дітей відбирали у батьків, садовили у в'язниці, допитували, катували струмом!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?