Росіяни знову "арештували" очільника ГУР Буданова
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіяни знову "арештували" очільника ГУР Буданова

Буданов
Джерело:  online.ua

У РФ знову заочно "заарештували" керівника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова. Цього разу його звинувачують у вчиненні 104 "терактів".

Буданова вкотре “арештували” в РФ

Суд у Москві заочно заарештував керівника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова за обвинуваченням в організації терактів.

Слідчий комітет РФ звинуватив главу військової розвідки України у скоєнні 104 терактів.

Зокрема, росіяни звинувачують Буданова за двома епізодами: "теракт групою осіб зі значними збитками" та ще один "теракт групою осіб". Рішення виніс Басманний суд Москви.

Мова йде про статті, які у жовтні перерахував Слідчий комітет РФ, звинувачуючи Буданова у "причетності до атак безпілотників".

Вже не перший "арешт" Буданова

Нагадаємо, що цей заочний "арешт" щодо керівника української розвідки вже є другим. Так, у квітні 2023 року його заочно "заарештував" Лефортівський суд у справі про вибух на Кримському мосту.

Тоді про арешт Буданова просила ФСБ. У цій справі його звинувачують у створенні так званого "терористичного співтовариства", вчиненого групою осіб "теракті", зберіганні зброї та вибухівки.

Крім того, у грудня Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації оголосило в "розшук" Буданова.

Стаття, за якою він розшукується, не уточнювалася.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?