Російські окупанти викрали до “військово-патріотичних таборів” понад 100 українських дітей на ТОТ
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські окупанти викрали до “військово-патріотичних таборів” понад 100 українських дітей на ТОТ

Артем Лисогор / Луганська ОВА
дитина

Росія викрала українських дітей з тимчасово окупованого Кремінського району Луганської області до так званого “військово-патріотичного табору” на території РФ.

Головні тези:

  • Діти потрапили до “військово-патріотичного табору” РФ нібито через лісові пожежі на Луганщині.
  • Росія викрала дітей до табору в Астраханській області, де окупаційна армія навчатиме керуванню дронами та “військово-патріотичному вихованню”.
  • Документальний фільм “Понівечене дитинство” розкриває правду про викрадення українських дітей та їх трагічну долю через війну Росії проти України.

137 дітей з окупованої Луганщини викрали до Астраханської області РФ

Жахливий вчинок окупаційна армія виправдала лісовими пожежами у регіоні. Про це повідомив очільник Луганської ОВА Артем Лисогор.

Знайшли причину — ніби через лісові пожежі, що виникли навколо Кремінщини, окупанти вирішили відправити "на відпочинок" 137 дітей району до Астраханської області.

Артем Лисогор

Артем Лисогор

Очільник Луганської ОВА

Зазначається, що там, у військово-патріотичному таборі, з дітьми займатимуться представники армії РФ. Зокрема, їх навчатимуть керування дронами та підвищуватимуть рівень військово-патріотичного виховання.

За даними ОВА, загалом цей табір має прийняти 750 дітей із так званої ЛНР.

Лисогор підкреслив, що ліси навколо Кремінної палають вже декілька місяців, проте російські загарбники не в змозі протидіяти стихії. В окупантів відсутні спецтехніка і відповідний наказ "зверху".

Місцевим дітям пощастило, бо просто настала черга. Вони, можливо, й повернуться, а от пожежі нікуди не подінуться, — додав очільник Луганської ОВА.

Що відомо про викрадення Росією дітей з окупованих територій України

У 2023 році команда Online.UA представила документальну стрічку "Понівечене дитинство", яка розкриває правду про викрадення Росією українських дітей з тимчасово окупованих територій України.

Фільм містить реальні історії дітей та їхніх родин, які постраждали від війни Росії проти України, коментарі провідних науковців, психологів, юристів та експертів із захисту прав дітей.

Герої стрічки пройшли російський полон, тортури, викрадення до оздоровчого табору, когось розлучили з батьками під час так званих фільтраційних заходів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?