Росія готова продовжити "зернову угоду" лише на 60 днів
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія готова продовжити "зернову угоду" лише на 60 днів

Росія готова продовжити "зернову угоду" лише на 60 днів
Джерело:  online.ua

У понеділок, 13 березня, відбулись переговори щодо продовження "зернової угоди". Російська сторона заявила, що не проти продовження Чорноморської зернової ініціативи після закінчення її терміну 18 березня, але тільки на 60 днів. Україна та Туреччина пропонували продовжити дію угоди хоча б на рік.

Джерело: МЗС РФ

Росія поставила умови щодо продовження зернової угоди

Російська делегація після переговорів із високопосадовцями ООН в понеділок заявила про прийнятність продовження "зернової угоди", але тільки на 60 днів.

Подальша позиція визначатиметься залежно від реального прогресу щодо нормалізації російського сільськогосподарського експорту.

Російська сторона, наголошуючи на "пакетному" характері запропонованих Генсекретарем ООН Гутеррешем Стамбульських домовленостей, не заперечує проти чергового продовження "чорноморської ініціативи" після закінчення другого терміну 18 березня, але лише на 60 днів", - сказано у заяві.

За словами заступника глави МЗС РФ Сергія Вершиніна, подальша позиція РФ визначатиметься "залежно від реального, не на словах, а на ділі, прогресу з нормалізації нашого сільгоспекспорту, включно з банківськими платежами, транспортною логістикою, страховками, "розморожуванням" фінансової діяльності та постачанням аміаку трубопроводом "Тольятті-Одеса".

Розмова, що відбулася, підтвердила, що "якщо комерційне вивезення української продукції здійснюється стійкими темпами, приносячи чималий прибуток Києву, то на шляху російських сільгоспекспортерів, як і раніше, зберігаються бар'єри", зазначив глава МЗС РФ.

Туреччина переконана у продовженні зернової угоди

Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що країна старанно працює над продовженням угоди.

В окремих переговорах з російською та українською сторонами ми побачили, що обидві сторони підходять до цього позитивно. Ми вважаємо, що все закінчиться позитивно. Ми вважаємо, що угода буде продовжена 18 березня, – вважає Акар.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?