Туреччина наполягає на продовженні "зернової угоди" – Кремль відповів
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина наполягає на продовженні "зернової угоди" – Кремль відповів

Туреччина наполягає на продовженні "зернової угоди" – Кремль відповів
Джерело:  online.ua

18 березня закінчується термін "зернової угоди", яка гарантує безпечний експорт зерна з України через Чорне море. Туреччина наполягає на її продовженні, а от Москва висинула свої умови.

Джерело: The Guardian

У Туреччині переконані, що зернову угоду продовжать

Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що країна старанно працює над продовженням угоди.

В окремих переговорах з російською та українською сторонами ми побачили, що обидві сторони підходять до цього позитивно. Ми вважаємо, що все закінчиться позитивно. Ми вважаємо, що угода буде продовжена 18 березня, – вважає Акар.

За яких умов Росія погодиться на продовження зернової угоди

Кремль вже дав зрозуміти, що погодиться на продовження "зернової угоди" тільки в тому випадку – якщо будуть зняті обмеження, які стосуються її власного експорту.

У МЗС Росії стверджують, що ще не брали участі в переговорах про продовження угоди щодо зерна.

Переговорів на цю тему, тим більше за участю російських представників, не було, - заявила прессекретарка міністерства Марія Захарова.

За її словами, наступний раунд переговорів про продовження угоди відбудеться 13 березня в Женеві між російською делегацією і главою торгового відомства ООН Ребекою Грінспан.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?