Росія намагається оточити Авдіївку — Маляр
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія намагається оточити Авдіївку — Маляр

Росія намагається оточити Авдіївку — Маляр
Джерело:  online.ua

Заступниця очільника Міноборони України Ганна Маляр проаналізувала ситуацію у найгарячіших точках фронту. За її словами, російські окупаційні війська намагаються оточити Авдіївку та ведуть жорсткі бої у Бахмуті.

Джерело: Ганна Маляр

Ганна Маляр про ситуацію на фронті

Заступниця Міністра оборони Ганна Маляр прокоментувала ситуацію у зоні бойових дій. За її словами, ситуація на Сході країни у районах ведення оборонної операції є дуже складною.

Вона повідомила про наступальні дії росіян в районі Авдіївки. Війська РФ мають на меті оточити місто та заблокувати шляхи постачання.

Росіяни наступають одразу на чотирьох напрямках: на Лиманському, Бахмутському, Мар’їнському та Авдіївському.

Проте, переважно, значних успіхів війська РФ у таких наступах не мають.

Вона додала, що найбільші зусилля ворог зосереджує на встановленні контролю над містом Бахмут. Росіяни мають незначні перемінні успіхи у спробах просуватися до центральної частини міста, проте захопити його в них не виходить.

Довкола і в самому місті, за її словами, тривають жорсткі бої.

Крім того, бої тривають у Білогорівці та у Мар‘їнці.

Чи зможуть росіяни захопити Авдіївку

Голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш спрогнозував в етері online.ua оцінив чого можна очікувати від російських загарбників на Донецькому напрямку та чи є близькою кульмінація боїв за Авдіївку.

На думку очільника Авдіївської МВА, малоймовірно, що окупанти "підуть в лобову".
Він пояснив, що росіяни знаходяться у низині, в той час як Збройні сили України — на пануючих висотах.

Він також нагадав, що загарбники доволі часто заявляють про "взяття" якось населеного пункту тоді, коли бої за нього ще тривають. Однак так не сталося з Авдіївкою, оскільки окупанти усвідомлюють, що її захопити майже неможливо.

На цьому напрямку, за словами Барабаша, росіяни несуть дуже серйозні втрати, що ускладнює процес оточення міста.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?