Росія намагалась "Кинджалами" атакувати дамбу у Кривому Розі — Подоляк
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія намагалась "Кинджалами" атакувати дамбу у Кривому Розі — Подоляк

Росія намагалась "Кинджалами" атакувати дамбу у Кривому Розі — Подоляк
Джерело:  online.ua

Росія розглядає масштабний теракт на південному сході України з метою створення безлюдної "санітарної зони", і з цією метою намагалася атакувати "Кинджалами" дамбу у Кривому Розі.

Джерело: радник голови Офісу президента Михайло Подоляк

Росія намагалась Кинджалами атакувати дамбу у Кривому Розі

Росія не здатна втримати Енергодар у середньостроковій перспективі, а тому розглядає масштабний теракт на ЗАЕС для зупинки українського контрнаступу та створення безлюдної санітарної сірої зони, зафіксованої на наступні роки, як частину територіального статус-кво без припинення вогню, - написав він 22 червня.

Подоляк нагадав, що нині відбуваються додаткові мінування атомної станції, включно з охолоджувальними басейнами.

Чи наважаться в Кремлі на цей сценарій, сьогодні залежить виключно від реакції глобального світу. Червоні лінії мають бути накреслені, наслідки – анонсовані. Не завтра. Сьогодні, - наголосив він.

Що відомо про ситуацію на ЗАЕС

21 червня начальник розвідки Кирило Буданов заявив, що росіяни замінували ставок-охолоджувач Запорізької АЕС.

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) не підтверджує мінування ставка-охолоджувача ЗАЕС, але заявляє, що станція замінована за периметром та в деяких місцях всередині.

22 червня президент Володимир Зеленський заявив, що українська розвідка отримала інформацію про те, що РФ розглядає теракт на Запорізькій АЕС із викидом радіації.

Дамба в Кривому Розі вже піддавалася обстрілам окупантів у 2022 році. Всередині вересня росіяни вдарили по дамбі та пошкодили два шлюзи. Через це стався витік води обсягом 240 кубів на секунду. У річці Інгулець рівень води піднявся на понад 2 метри. Також була загроза, що два райони міста, в яких живе 150 тисяч людей, просто змиє водою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?