Росія не відповідає на запити розслідувачів ООН щодо воєнних злочинів
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія не відповідає на запити розслідувачів ООН щодо воєнних злочинів

Росія не відповідає на запити розслідувачів ООН щодо воєнних злочинів
Джерело:  online.ua

Комісія ООН, створена для розслідування можливих військових злочинів в Україні під час російського вторгнення, заявила, що їй досі не вдалося встановити контакт з Росією.

Джерело: Reuters

РФ не відповідає на запити ООН щодо воєнних злочинів

Ерік Моуз, який очолює незалежну групу, заявив на прес-конференції під час візиту до Києва, що спроби розпочати діалог з місією Росії в Женеві «не увінчалися успіхом», але комісія продовжуватиме намагатися встановити контакт.

Комісія була створена Радою ООН з прав людини у Женеві для розслідування ймовірних порушень прав людини та міжнародного гуманітарного права під час російського вторгнення.

Моуз сказав, що ще зарано обговорювати подробиці доказів, зібраних у Києві, Харкові та Сумах, а також у містах Ірпінь та Буча, де Росія вчинила широкомасштабні звірства. Росія відкидає ці звинувачення.

У Бучі та Ірпіні до комісії надійшла інформація про самовільні вбивства мирних жителів, знищення та пограбування майна, а також напади на цивільну інфраструктуру, у тому числі на школи, – сказав Моуз.

Фото — facebook.com/GeneralStaff.ua

Міжнародний кримінальний суд розпочав окреме розслідування щодо підозрюваних у воєнних злочинах та злочинах проти людства в Україні.

Генеральна прокуратура України повідомила, що прокурор МКС Карім Хан відвідав Харків для ознайомлення з доказами імовірних військових злочинів, але надав небагато подробиць.

У першому судовому процесі щодо військових злочинів, пов’язаних із вторгненням Росії, український суд минулого місяця засудив російського солдата до довічного ув’язнення за вбивство беззбройного мирного жителя в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?