Росія не зупиниться. Політолог Фукуяма зробив прогноз щодо війни в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія не зупиниться. Політолог Фукуяма зробив прогноз щодо війни в Україні

Росія не зупиниться. Політолог Фукуяма зробив прогноз щодо війни в Україні
Джерело:  online.ua

Відомий політолог Фукуяма зробив прогноз щодо війни в Україні. Вчений впевнений, що, якщо не зупинити Росію, то вона нападе на інші країни.

Джерело: YES

Фукуяма зробив прогноз щодо війни в Україні

Результати війни Росії проти України матимуть визначальне значення не лише для сусідніх країн в регіоні, але й для всього світу.

Про це заявив старший науковий співробітник Стенфордського університету Френсіс Фукуяма на щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) «Майбутнє вирішується в Україні».

Залежно від результату цієї війни – багато що може змінитися в інших країнах. Грузія, Молдова і Казахстан – кожна з цих країн зазнає негайного впливу у випадку, якщо росія переможе, втримається, зможе залишити за собою захоплені українські території. У росії є зазіхання на суверенні території цих країни. Сподіваюсь, що вони матимуть можливість розвиватися як незалежні демократії, – зазначив Френсіс Фукуяма.

Наслідки війни вплинуть також на Південно-Східну Азію, переконаний старший науковий співробітник Стенфордського університету.

Ще зовсім недавно майже ніхто в цьому регіоні не сприймав ідею, що Китай наважиться насильницьким шляхом виступити проти Тайваню і скинути демократично обраний уряд цієї країни, – додав Френсіс Фукуяма.

Аналогічно результат війни вплине і на внутрішньополітичну ситуацію в США, де представники правих політичних сил тяжіють до більш авторитарної моделі або так званої “сильної руки”, воліючи бачити своїм лідером когось, схожого на Путіна.

Чи можлива війна між РФ і країнами НАТО

На переконання політолога Дмитра Орєшкіна, Путін ніколи не відмовиться від своїх погроз ядерною зброєю.

Наразі міжнародну спільноту активно намагається залякати колишній президент РФ Дмитро Медведєв, однак у нього майже нічого не виходить.

Як вважає політолог, російські байки розраховані лише на 25% населення. Більшість людей все-таки чудово розуміють, що це лише пусті погрози.

Якщо вони її (ядерну зброю – ред.) дістануть з кишені, їх швидко "прихлопнуть". І в Кремлі це розуміють. Я б не дуже серйозно ставився до цих заяв, але є ймовірність. Тут велика ціна питання. Поки це елемент блефу, шантажу до якого звикли, – зазначає Дмитро Орєшкін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?