Росія перекинула з Білорусі до кордонів України два ешелони з військовою технікою. Що в них
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія перекинула з Білорусі до кордонів України два ешелони з військовою технікою. Що в них

Росія перекинула з Білорусі до кордонів України два ешелони з військовою технікою. Що в них
Джерело:  online.ua

Армія РФ перекидає військову техніку з Білорусі до окупованої частини Донеччини. Декілька ешелонів з технікою та боєприпасами було помічено на території Білорусі - вони прямували у бік російсько-українського кордону.
Джерело: "Белорусский Гаюн"

Росія перекидає техніку до Донеччини

Ешелони виїхали 28 лютого та 1 березня зі станції Слонім (Гродненська область) у напрямку Донецької області. Крім техніки, там були ще й військові.
Перший ешелон вирушив 28 лютого на станцію Матвєєв-Курган (Ростовська обл, РФ). Планується, що він приїде до пункту призначення 7 березня. Після цього ешелон повезуть на станцію Іловайськ окупованою частиною Донецької області.
В эшелоне 48 вагонов, из них:

  • 2 пасажирські вагони (з особовим складом ЗС РФ у складі приблизно 100 осіб);

  • 46 вагонів-платформ (із завантаженою колісною військовою технікою).

Другий ешелон вирушив 1 березня на станцію Неклинівка (Ростовська область), куди прибуде 8 березня. Далі також локомотивами "ДНР" буде відправлено на станцію Іловайськ (Донецька область).
У другому ешелоні 38 вагонів, з них:

  • 2 пасажирські вагони (з особовим складом ЗС РФ у кількості приблизно 100 осіб);

  • 36 вагонів-платформ (із завантаженою колісною військовою технікою).

Серед техніки в ешелоні вивезено:

  • Понтонно-мостові партки (на базі КРАЗ) – мінімум 12 одиниць,

  • Катери БМК-150 (на Кразі) – мінімум 3 одиниці,

  • Транспортер ПТС-2, що плаває.

РФ систематично переправляє військову техніку на територію Білорусі

Нещодавні звіти свідчать, що Російська Федерація продовжує зміцнювати свою військову присутність у Білорусі. За даними джерел, кілька нових ешелонів із російськими військовими та технікою прибули до країни.

8 та 9 січня ешелони були помічені на станціях Слонім та Кантемирування. На вантажівках було помічено розпізнавальні символи.

5 січня на офіційному сайті Міністерства оборони Білорусії з'явилося повідомлення про прибуття нового ешелону з військовою технікою від Збройних сил Російської Федерації. Згідно з повідомленням, на вантажівках можна було помітити символ «Z».

Читати також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?