Росія почала публічно погрожувати Боснії та Герцеговині
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія почала публічно погрожувати Боснії та Герцеговині

Росія почала публічно погрожувати Боснії та Герцеговині
Джерело:  online.ua

Влада РФ почала стверджувати, що залишає за собою право на пропорційну відповідь, якщо Боснія і Герцеговина стануть членами НАТО або будь-якої іншої організації, яку команда російського диктатора Володимира Путіна вважає ворожою для Москви. З такими погрозами виступив російський посол у Сараєво Ігор Калабухов.

Джерело: Фейсбук-сторінка посольства РФ у Боснії та Герцеговині

РФ озвучила нові погрози у бік Боснії та Герцеговини

Боснія і Герцеговина вільна зробити будь-який крок на світовій арені. Вступати в будь-яку організацію – політичну, економічну, культурну, будь-яку. Якщо цього хоче більшість громадян, якщо це приносить користь країні, стимулюватиме розвиток, зміцнюватиме зв’язки з іншими народами світу – вперед, ми це приймемо з щирою радістю, - цинічно зазначив посол РФ.

Однак він також пригрозив, що офіційна Москва може помститися Боснії та Герцеговині, якщо керівництво країни ухвалить рішення про вступ до НАТО.

Ігор Калабухов звертає увагу на те, що Кремль завжди розглядав Альяну як ворожий блок, тому, мовляв, РФ "має право захистити себе".

Тут можна заперечити, що гіпотетично входити в НАТО чи ЄС можна з абсолютно іншими намірами, які не мають жодного стосунку до Росії… Але будьмо реалістами – якщо умовний Брюссель чи Вашингтон накажуть розгорнути ядерні системи з ракетами, націленими на Москву, то умовне Сараєво, увійшовши до організацій під їхнім керівництвом, буде змушене це зробити. Тож так, вибір вільний, але, будь ласка, не обмежуйте нас у праві на відповідь, - публічно пригрозив поплічник Путіна.

Що відомо про можливий вступ Боснії та Герцеговини у НАТО

Боснія бере участь у Плані дій щодо членства в НАТО, однак поки немає суттєвого прогресу на шляху країни до Альянсу.

Що також важливо розуміти, боснійські серби виступають проти членства в НАТО та не захотіли підтримати міжнародні санції проти Росії на тлі вторгнення в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?