Росія повинна обрати між США і Асадом, - Держдеп
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія повинна обрати між США і Асадом, - Держдеп

Росія повинна обрати між США і Асадом, - Держдеп
Джерело:  Associated Press

Росія повинна приєднатися до США в питанні Сирії або стати на бік Ірану, угруповання Хезболла та сирійського президента Башара Асада.
Про це заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон в ході розмови з журналістами 11 квітня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.
Держсекретар зазначив, що залишається неясним: Росія не стала сприймати серйозно своє зобов'язання щодо позбавлення Сирії від хімічної зброї або була просто некомпетентна. Однак, на його думку, "різниця не має великого значення для мертвих".

Читайте також: Уроки від Трампа: США готові завдати нових ударів по Сирії
"Ми не можемо дозволити цьому статися знову. Ми хочемо полегшити страждання сирійського народу. Росія може стати частиною цього майбутнього і зіграти в ньому важливу роль, - підкреслив Тіллерсон. - Або ж Росія може зберегти свій союз з цією групою (Сирія, Іран, Хезболла ), але ми вважаємо, що це не послужить довгостроковим інтересам Росії".
"Всім нам ясно, що царювання родини Асада добігає кінця. Але питання в тому, як воно закінчиться, і ми вважаємо, що сам перехід може бути дуже важливим з точки зору міцності, стабільності всередині цілісної Сирії", - додав Тіллерсон.
Нагадаємо, 4 і 6 квітня Сирія піддалася хімічним атакам, в результаті яких постраждало мирне населення.
Як повідомляв ONLINE.UA, вранці 7 квітня з борту американських кораблів в Середземному морі було завдано ракетного удару по авіабазі Шайрат в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?