Росія створює умови для масштабної екологічної катастрофи в Арктиці — FT
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія створює умови для масштабної екологічної катастрофи в Арктиці — FT

Росія створює умови для масштабної екологічної катастрофи в Арктиці — FT
Джерело:  online.ua

Росія дозволила неукріпленим нафтовим танкерам возити нафту через Арктику, що значно підвищує ризики масштабної екологічної катастрофи. 

Джерело: Financial Times

Як Росія створює передумови для масштабної екологічної катастрофи в Арктиці 

Росія, попри західні санкції шукає шляхи доставки нафти на ринки країн Азії. Зокрема, в Росії вперше дозволили неукріпленим танкерам йти північним морським шляхом.

Таке рішення у разі аварії на судні загрожує масштабною екологічною катастрофою та розливом нафтопродуктів.

За словами експерта з питань нафти та газу Михайла Крутіхіна у коментарі журналістам 24 каналу, для роботи в регіоні Арктики використовуються спеціальні танкери з подвійним корпусом.

Експерт зазначив, що звичайні, та ще й до того ж не нові судна такого класу цілком реально існує загроза продавлення борту.

Чим загрожує діяльність Росії в Арктиці 

Це може спровокувати серйозний розлив нафтопродуктів.

В Арктиці, вздовж усього північного морського шляху повністю відсутні засоби порятунку і ліквідації цих аварій. Там будь-яка аварія матиме жахливі екологічні наслідки, - підкреслив експерт.

За його словами, природа Арктики дуже чутлива. У випадку масштабної аварії із розливом нафтопродуктів знадобиться не менше двох сторіч для відновлення.

Там всюдихід пройде по тундрі – слід залишиться на 20 – 30 років. А якщо виллються тонни нафтопродуктів зі старих іржавих танкерів, то це колосальна катастрофа. Про це не думають. А лише про "парадний рядок". Це повна безвідповідальність і велика помилка, - зазначає експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?