РФ у червні суттєво збільшить поставки нафти до ЄС південною гілкою "Дружби"
Категорія
Економіка
Дата публікації

РФ у червні суттєво збільшить поставки нафти до ЄС південною гілкою "Дружби"

РФ у червні суттєво збільшить поставки нафти до ЄС південною гілкою "Дружби"
Джерело:  online.ua

Поставки російської нафти марки Urals до ЄС південною гілкою нафтопроводу "Дружба" в червні збільшаться на 16% порівняно з травнем, оскільки нафтопереробні заводи ЄС прагнуть отримати більше нафти на тлі побоювань щодо перебоїв у транзиті через Україну.

Джерело: Reuters

РФ у червні суттєво збільшить поставки нафти до ЄС

Поставки російської трубопровідної нафти до Європи не підпадають під дію ембарго ЄС, але маршрут перетинає Україну і перебуває під постійним ризиком перебоїв, - пише агентство.

Південна гілка нафтопроводу "Дружба" постачає нафту до Угорщини, Словаччини та Чехії.

Угорська MOL, основний покупець нафти марки Urals в Угорщині та Словаччині, як очікується, закупить близько 900 тис тонн нафти Urals через "Дружбу" в червні порівняно з з 750 тис тонн в травні, повідомили Reuters джерела, знайомі з цим питанням.

Нещодавня ескалація в Україні, пошкодження великих інфраструктурних об'єктів викликають занепокоєння... Це гарна ідея - замовити більше зараз, - сказало одне з джерел, маючи на увазі, зокрема, руйнування греблі Каховської ГЕС цього тижня.

Що відомо про покупців нафти РФ

Чеський нафтопереробний завод Unipetrol - єдиний покупець в країні, який належить польській PKN Orlen, закупить до 430 тис тонн Urals в червні в порівнянні з 400 тис тонн, придбаними в травні, кажуть джерела.

Сира нафта продовжує безперебійно надходити до Угорщини нафтопроводом "Дружба", і ми не очікуємо затримок протягом наступних місяців, - сказав представник MOL, але відмовився коментувати щомісячні закупівлі.

PKN Orlen також заявила, що ніколи не коментує закупівлі нафти і деталі контрактів.

ЄС запровадив ембарго на закупівлю російської нафти морськими шляхами з грудня. Угорщині, Словаччині та Чехії, однак, було дозволено продовжувати імпорт російської нафти як критично важливої сировини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?