Росія терміново перекидає до Криму новий десантно-штурмовий полк
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія терміново перекидає до Криму новий десантно-штурмовий полк

Росія терміново перекидає до Криму новий десантно-штурмовий полк
Джерело:  online.ua

Російські окупаційні війська в анексованому Криму поповняться додатковим десантно-штурмовим полком. У тому числі, Міноборони РФ збирається надіслати на півострів псковських десантників, цього року завершено формування ще одного полку Псковської дивізії. Тим часом, у ЄС зробили резонансну заяву, що не вступатимуть у конфронтацію та надаватимуть Україні військову допомогу у разі ескалації на кордоні з РФ.

Джерело: Інтерфакс

Передислокація має відбутися до кінця грудня, навесні міністр оборони РФ Сергій Шойгу розповідав, що планується переформувати бригаду з Волгоградської області та полк із пунктом постійного базування у Феодосії.

За попередніми даними, окупаційні війська РФ у Криму оснащені протикорабельними береговими ракетними комплексами "Бал" та "Бастіон", а їх дизель-підводні човни оснащені ракетами "Калібр".

Есмінець ВМС США знову налякав Росію у Чорному морі

Нагадаємо, наприкінці минулого місяця ми повідомляли, що есмінець Військово-морських сил США USS Porter (DDG-78) увійшов до Чорного моря з метою продовження співпраці з партнерами НАТО у регіоні, зокрема Україною.

USS Porter регулярно заходить у Чорне море. У лютому 2021 року він тренувався із українськими ВМС. У 2020 році цей корабель також брав участь у військово-морських навчаннях США та України Sea Breeze.
У рамках тодішньої операції також залучили і авіацію: для підтримки флоту було залучено літак далекого радіолокаційного стеження E-3A та протичовновий літак P-8A.

На воєнну допомогу Євросоюзу розраховувати не варто 

Верховний представник ЄС з питань політики безпеки Жозеп Боррель констатував, що Угода про асоціацію, яку уклали ЄС і Україна, хоч і стосується доволі широкого кола питань, та саме військового співробітництва не передбачає.

«У нас немає військового альянсу з Україною. Тож якщо постає питання, що ми робитимемо завтра в Україні, перед фактом того, що може статися на кордоні — ми продовжуватимемо діяти так само, в рамках дій, вжитих із часів, коли Росія захопила Крим», — заявив Боррель.

27 жовтня українське МЗС жорстко відреагувало на скарги Захарової про дислокацію НАТО в Україні. Зокрема, представник відомства Олег Ніколенко нагадав, що РФ має докладати зусиль, щоб зрушити з місця у врегулюванні російсько-українського збройного конфлікту, а не вигадувати причини, щоб уникнути зустрічей у рамках існуючих форматів.

Читайте також:

  • Екскомандувач військами США в Європі оцінив скупчення сил РФ біля України

  • РФ несподівано почала перекидати своїх десантників на кордон Білорусі з Польщею

  • Мігранти прорвались з Білорусі в Польщу

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?