Росія влаштувала скандал через нову форму збірної України на Євро-2020
Категорія
Спорт
Дата публікації

Росія влаштувала скандал через нову форму збірної України на Євро-2020

Росія влаштувала скандал через нову форму збірної України на Євро-2020
Джерело:  online.ua

Збірна України представила нову форму, в якій буде грати на Євро 2020. Екіпірування особливе - на ньому зображено обрис всій території України з Кримом, Донецьком і Луганськом. Росія вже влаштувала скандал - вимагає від УЄФА заборонити форму української команди.

Джерело: Facebook президента УАФ Андрія Павелко

На фото нової форми збірної України з футболу детально показали, що зображено на екіпіровці спортсменів. Її лицьова сторона прикрашена гербом України і картою нашої країни, а під коміром на футболку нанесений напис "Слава Україні!" - "Героям слава!".

У УАФ вірять в те, що силует України додасть сил гравцям збірної на Євро 2020 року, адже на турнірі вони будуть битися за всю країни. Керівництво Української асоціації футболу переконані, що у відповідь вся Україна - від Севастополя і Сімферополя до Києва, від Донецька і Луганська до Ужгорода - буде підтримувати національну збірну в кожному матчі.

У Росії обурені новою формою збірної України

У Держдумі РФ назвали появу українського Криму на новій формі збірної України з футболу "спробою політизації" спорту. Колишній боксер, а нині російський депутат Микола Валуєв заявив, що Крим "російська територія", а Дмитро Свищев закликає УЄФА заборонити форму української збірної.

"Я сподіваюся, що цю форму заборонять. Це висловлення якоїсь політичної позиції, яка відрізняється від позиції нашої країни. Конфлікт закладено, використовуючи форму. Більш того, наші команди можуть зустрітися. Навіщо виступати на Євро, якщо ти їдеш висловлювати свою політичну позицію? Є міністерства закордонних справ, можна доводити свою позицію іншим способом, а не на спортивних полях. УЄФА повинен відреагувати на цю форму і заборонити її.Н а спортивних стадіонах не повинно бути місця політичним деклараціям ", - б'ються в істерії російські депутати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?