Росіянам все ще доступні товари топ-брендів попри їх вихід із РФ – Reuters
Категорія
Економіка
Дата публікації

Росіянам все ще доступні товари топ-брендів попри їх вихід із РФ – Reuters

Росіянам все ще доступні товари топ-брендів попри їх вихід із РФ – Reuters
Джерело:  online.ua

Головні бренди-гіганти, такі як Coca Cola, Zara Inditex, IKEA та інші заявили про вихід з російського ринку ще в минулому році, але жителям країни-терористки Росії все ще доступні їх товари. Як росіянам все ще вдається купувати західні товари розповіли у Reuters.

Джерело: Reuters

Замовлення через інші країни

Як зазначається у огляді Reuters, вплив виходу брендів з РФ на її жителів є мінімальним, адже вони все ще знаходять обхідні шляхи для їх покупки.

Вантажівки з Coca-Cola їздять через кордон до Росії, туристи повертаються з-за кордону з останніми новинками Zara, а місцеві онлайн-ринки розкуповують запаси меблів IKEA. Можливо, західні бренди покинули країну, але їхні товари ні, – підкреслили в медіа.

Згідно з оглядом, змінилися маршрути постачання товарів, але вони все ще залишаються доступними як онлайн, так і в магазинах. Покупці просто повинні знати, де їх шукати.

При тому переважна більшість таких товарів не підпадає під санкції, поставки продукції через кордон є законними, тому Москва з радістю їх пропускає. Росія легалізувала паралельний імпорт, дозволяючи роздрібним торговцям завозити товари з-за кордону без дозволу власника торгової марки.

Як відомо, власник Zara Inditex (ITX.MC) закрив свої 502 російські магазини після вторгнення РФ в Україну, а згодом продав їх Daher Group, що базується в ОАЕ.

Саме імпорт у невеликих обсягах та онлайн-продавці підтримують життя таких брендів, зазначено у Reuters.

Підробки товарів

Попри боротьбу деяких брендів з копіями та несанкціонованим імпортом своїх товарів, російські конкуренти Coca-Cola збільшили розливні потужності та випустили нові напої Cola.

Шведський меблевий гігант IKEA продав свої акції Яндекс Маркету, коли покинув Росію.
Яндекс Маркет каже, що завдяки цьому постачальники, які раніше продавали товари через магазини ІКЕА, безпосередньо контактують із клієнтами.

Але колишні постачальники також готові продавати дещо модифіковані речі IKEA під іншими назвами. Один вже рекламує комплект постільної білизни під назвою «ARUA (аналог IKEA BERGPALM)».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?