Росіяни активно поширюють брехню про Україну у вигляді інформації від ChatGPT
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни активно поширюють брехню про Україну у вигляді інформації від ChatGPT

Росіяни активно поширюють брехню про Україну у вигляді інформації від ChatGPT
Джерело:  online.ua

За словами виконуючого обов'язки керівника Центру протидії дезінформації при РНБО Андрія Шаповалова, наразі кремлівські пропагандисти активно поширюють брехню про Україну, підробляючи обкладинки всесвітньо відомих журналів та публікуючи відео із нібито авторством ChatGPT.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Як росіяни поширюють брехню про Україну в Інтернеті 

Вони зараз активно підробляють обкладинки найвідоміших світових журналів, у яких нібито знову-таки дискредитується Україна. Але достатньо зайти на офіційні сайти цих видань, і ви побачите, що нічого такого не відбулося. Центр протидії дезінформації при РНБО зафіксував і задокументував створення близько 300 сайтів в Західній Європі, які мімікрують під відомі сайти з гучними назвами. Там змінена буквально одна буква або хостер. І в принципі, вони передруковують на цих сайтах офіційну інформацію саме з цих видань, задля того, щоб у якийсь момент накидати туди дезінформацію, - підкреслив Шаповалов.

За його словами, ворог постійно шукає способи просунути свою пропаганду та дезінформацію.

Один з них – це останнім часом створення нібито мультфільмів, які намагаються дискредитувати президента, ЗСУ і які нібито створені штучним інтелектом. Оце зараз один з трендів, найважливіших, коли вони свої пропагандистські ролики видають за нібито об’єктивну оцінку і об’єктивне створення саме штучним інтелектом, - повідомив Шаповалов.

Що відомо про спроби росіян видати фейкові відео за авторство ChatGPT

Він додав, що ChatGPT зараз в тренді, про нього йде мова повсюди, тому ворог намагається це використовувати.

Це нібито щось об’єктивне, неупереджене, ось такий нібито арбітр. Але це все дешеві підробки, на яких росіяни набили руку за останні 20 років дуже добре, - наголошує Шаповалов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?