Росіяни готують клітки для показового "суду" над військовополоненими в Маріуполі
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни готують клітки для показового "суду" над військовополоненими в Маріуполі

Росіяни готують клітки для показового "суду" над військовополоненими в Маріуполі
Джерело:  online.ua

В окупованому Маріуполі російські загарбники почали збирати тюремні клітки на сцені місцевої філармонії, щоб влаштувати публічне судилище над українськими військовополоненими, які захищали місто від ворога.

Джерело: Фейсбук-сторінка Маріупольської міськради

РФ планує показовий "суд" над військовополоненими в Маріуполі

Зараз на сцені маріупольської камерної філармонії російські окупанти збирають тюремні клітки. Діаметр арматури - 20 мм. Загарбники планують у вересні влаштувати показовий "суд" над захисниками України, - розповідає місцева влада.

Мер окупованого Маріуполя Вадим Бойченко звертає увагу міжнародної спльноти на те, що російські загарбники продовжують нехтувати усіма міжнародними нормами.

Вони продовжують множити військові злочини, демонструючи зневагу до всього цивілізованого світу, - підкреслив чиновник.

На тлі останніх новин Вадим Бойченко закликає ООН та "Червоний Хреста" негайно втрутитися у ситуацію та домогтися дотримання правил поводження з військовополоненими.

Що відомо про вбивство українських військовополонених в Оленівці

29 липня на території колишньої виправної колонії в смт Оленівка, що на Донеччині, пролунав потужний вибух. В результаті цього була зруйнована будівля, в якій утримувалися українські військовополонені, виведені з заводу "Азовсталь".

Москва продовжує цинічно звинувачувати ЗСУ в обстрілі виправної колонії. Росіяни стверджують, що там загинули понад 50 українських захисників, кількість поранених невідома.

Українські силові структури заявили, що вибух в Оленівці був російським терористичним актом з метою приховування військових злочинів, дискредитації Збройних сил України, зриву постачання зброї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?