Росіяни перекидають до Бахмута спецпризначенців та десантників — Череватий
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни перекидають до Бахмута спецпризначенців та десантників — Череватий

Росіяни перекидають до Бахмута спецпризначенців та десантників — Череватий
Джерело:  online.ua

Російські війська стягують до Бахмута на Донеччині повітряно-десантні підрозділи, мотострілецькі підрозділи, а також деякі спеціальні підрозділи.

Джерело: Сергій Череватий в ефірі телемарафону

Росіяни стягують до Бахмута нові підрозділи

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий розповів, що Бахмут наразі головною, авторитетною ціллю для агресора.

Він, крім угруповування "Вагнера", підтягує туди повітряно-десантні підрозділи, мотострілецькі підрозділи, а також деякі спеціальні підрозділи, - сказав Череватий.

За його словами, за останню добу на Бахмутському напрямку відбулося 17 боєзіткнень, внаслідок чого російські війська втратили 92 окупантів вбитими та 156 пораненими.

Також ЗСУ за останню добу знищили біля Бахмута кілька одиниць техніки росіян, 13 польових складів з боєприпасами та збили 5 безпілотників.

Ситуація на Лиманському напрямку

Череватий розповів, що на Лиманському напрямку тривають бої. Останні кілька днів окупанти послабили штурми на цій ділянці фронту.

Вони намагалися проводити 5-7 атак на Лимансько-Куп'янському напрямку, останні дві доби ми спостерігаємо, що вони спроможні лише одну атаку провести. Цієї доби вони намагалися у районі Білогорівки штурмувати наші підрозділи, але зазнали втрат і відступили, - сказав він.

Нагадаємо, що бої за Бахмут тривають з липня 2022 року. Росіяни кидають на штурми найпідготовленіші частини регулярних військ і бойовиків Вагнера.

Протягом 8 і 9 травня підрозділи 3 штурмової бригади ЗСУ вибили росіян з двокілометрової ділянки на на південно-західних околицях Бахмута.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр 19 травня повідомила, що на Бахмутському напрямку тривають дуже жорсткі бої.

У передмісті Бахмута темпи просування ЗСУ дещо знижені. Водночас, ворогу не вдається повернути втрачені позиції.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?