Росіяни почнуть бігти з Криму, як тільки ЗСУ дійдуть до кордону — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни почнуть бігти з Криму, як тільки ЗСУ дійдуть до кордону — Зеленський

Росіяни почнуть бігти з Криму, як тільки ЗСУ дійдуть до кордону — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський вважає, що російські війська почнуть тікати з Криму, як тільки Сили оборони підійдуть до першого села в Криму, а місцеве населення допоможе вигнати окупантів.

Джерело: ОПУ

Росіяни втечуть з Криму швидше, ніж з Донбасу

На думку Зеленського деокупація Криму буде легшою, оскільки росіяни втечуть з нього, коли ЗСУ підійдуть до адміністративного кордоні з півостровом.

Чи деокупуємо ми Крим? Це буде легше, ніж те, що відбувається зараз. Він (Володимир Путін, - ред.) десять років промивав людям мозок. Коли підійдемо до адміністративного кордону з Кримом, ви побачите, як росіяни будуть бігти. Вони зараз окопи риють, перерили пляж, хоча вчора казали, що це все така краса, це буде туристичний центр, будуть вкладати мільярди. Десять років пройшло, які мільярди? Що вони там зробили, окрім того, що захопили територію, вигнали людей, політичні в'язні, журналісти в в'язницях. Що вони там зробили? Нуль? – сказав президент.

За його словами, цивільні в Криму вже втомилися від окупаційного російського режиму, оскільки РФ лише мілітаризувала півострів, не розвиваючи його.

Зеленський сказав, що коли українські військові зайдуть в Крим, цивільні самі вийдуть на вулиці, щоб допомогти вигнати окупантів.

Вони будуть тікати з Криму, і тікатимуть швидше, ніж з Донбасу. Вони навіть не уявляють, що як тільки ми дійдемо до першого села в Криму, ви побачите, як люди вийдуть на вулиці і також гнатимуть цю владу з Криму. Так воно і буде, - сказав він.

Контрнаступ передбачає деокупацію Криму

Також Зеленський розповів, що однією з цілей контрнаступу буде звільнення Криму. Проте Україна залежить від поставок зброї.

Ми хочемо врятувати якомога більше життів, тому кількість зброї має значення, - сказав він.

Водночас російські війська боять наслідків свого відступу та втрачають мотивацію.

Вони бояться нас, а також наслідків, якщо вони відступлять, - сказав президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?