Україні вдасться відбити сили Росії та повернути Крим — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Україні вдасться відбити сили Росії та повернути Крим — Зеленський

Україні вдасться відбити сили Росії та повернути Крим — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський сказав, що Україна готує контрнаступ і вірить, що українським військам вдасться відбити всі сили РФ і звільнити Крим.

Джерело: Yle

Зеленський розповів про очікування від контрнаступу

В інтерв'ю фінському виданню, Зеленський підтвердив , що Україна планує контрнаступ, зазначивши, що вірить, що вдасться відбити сили Росії, а також повернути Кримський півострів під контроль України.

Водночас він додав, що успіх України значною мірою залежить від продовження постачання Заходом зброї.

Ми хочемо врятувати якомога більше життів, тому кількість зброї має значення, - зазначив Зеленський.

Він додав, що російські війська з кожним днем втрачають мотивацію.

Вони бояться нас, а також наслідків, якщо вони відступлять.

Зеленський не розголошував жодних деталей або термінів контрнаступу, проте видання зазначає, що він може бути запланований на кінець весни чи початок літа.

Зеленський також попередив, що війна може тривати роками або навіть десятиліттями.

Для інших країн дешевше зараз підтримати Україну, ніж збільшувати ризики третьої світової війни, - сказав Зеленський.

Контрнаступ України

Нагадаємо, що 28 квітня під час брифінгу міністр оборони Олексій Резніков сказав, що у глобальному сенсі Україна готова до контрнаступу. Наразі очікуються необхідні погодні умови та наказ командування.

Підготовка завершується, окрім зброї й техніки ще має бути її опанування нашими військовими. Ми дуже сучасні системи отримали, особливо в частині броньованого кулака. Я вам нагаю, що окрім танкової коаліції, до якої входять в першу чергу Leopard 2 + Challenger, трохи пізніше приїдуть Leopard 1, - сказав він.

Також Україна очікує на американські танки Abrams, проте вони не братимуть участь у контрнаступі, оскільки надійдуть пізніше.

Окрім того, в нас велика кількість броньованих машин різного типу, і Bradley, і Marder, і Stryker, і C90, там завершуються ще курси підготовчі, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?