Росіяни зібралися допитувати українських воїнів із Азовсталі
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни зібралися допитувати українських воїнів із Азовсталі

Росіяни зібралися допитувати українських воїнів із Азовсталі
Джерело:  online.ua

17 травня офіційно стало відомо, що слідчі Слідкому Росії мають намір допитати українських воїнів, які перебували на заводі "Азовсталь" у Маріуполі.

Джерело: Телеграм-канал СК РФ

Росіяни хочуть допитати українських бійців із "Азовсталі"

 Слідчі СК Росії в рамках розслідування кримінальних справ про злочини українського режиму проти мирного населення Донбасу допитають бойовиків, які здалися і які перебували на комбінаті "Азовсталь" у Маріуполі, - йдеться в заяві СлідкомУ РФ.

Окрім того, російські слідчі почали стверджувати, що планують встановити особи "націоналістів", перевірити їх на причетність до скоєних проти цивільного населення злочинів, а отримані під час допитів відомості будуть вони хочуть зіставити з іншими даними, що є в матеріалах російських кримінальних справ.

Також нещодавно стало відомо, що Держдума РФ 18 травня має намір розглянути проєкт ухвали про заборону обміну так званих "нацистських злочинців", а Верховний суд РФ 26 травня розгляне визнання українського полку "Азов" терористичною організацією.

Фото - скриншот

Як уже згадувалося раніше, 16 травня Генштаб ЗСУ офіційно повідомив, що гарнізон "Маріуполь" виконав поставлене бойове завдання, командирам підрозділів віддано наказ зберегти життя особового складу.

Згідно з останніми даними, 53 важкопоранених захисників із "Азовсталі" було доставлено до медзакладу у Новоазовську (територія ОРДО).

Ще 211 захисників через гуманітарний коридор були евакуйовані до Оленівки з подальшим поверненням їх на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну, - розповіли українські воїни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?