Російська нафта впала нижче запропонованої Євросоюзом стелі цін
Категорія
Економіка
Дата публікації

Російська нафта впала нижче запропонованої Євросоюзом стелі цін

Російська нафта впала нижче запропонованої Євросоюзом стелі цін
Джерело:  online.ua

Іноземні журналісти звертають увагу на те, що російська флагманська нафта Urals вкотре суттєво впала в ціні, нагадавши про проблеми, з якими зіштовхуються європейські політики, які проводять перемовини про рівень цін, на якому можна було б обмежити експорт РФ.

Джерело:  Bloomberg

Російська нафта знову падає в ціні

Згідно з останніми даними, ціни на Urals наприкінці минулого тижня впали до 51,96 дол за барель у порту Приморськ на Балтійському морі.

Варто також зазначити, до аналогічного рівня просіла у ціні нафта і в Новоросійську в Чорному морі.

Що важливо розуміти, нещодавно дипломати Євросоюзу обговорювали обмеження на продаж російської нафти в діапазоні 65-70 доларів за барель. Можновладці розраховували на те, що їхні перемовини поновляться 28 листопада.

За словами британських журналістів, будь-який покупець, який заплатить більше, ніж верхня межа, не зможе користуватися європейськими суднами або стандартним європейським страхуванням.

Одна з головних проблем полягає в тому, що деякі члени Євросоюзу, включно з Польщею, наполягають на зниженні верхньої межі, щоб покарати російського диктатора Володимира Путіна за розв'язану ним війну проти України.

На противагу цьому, Греція, найбільший у світі власник нафтових танкерів, вважає за краще запровадити високе обмеження. Дипломатам необхідно досягти одностайності, і цифра, на якій вони зупиняться, потім повинна бути прийнята G7. Європейська заборона на імпорт та повна заборона на страхування мають набути чинності, що створює нагальну необхідність узгодити верхню межу та запобігти шоку пропозиції, - йдеться в повіломленні.

Окрім того, зберігається значна невизначеність щодо цін на російську нафту, оскільки торгівля російськими нафтопродуктами стала менш прозорою після війни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?