Російська ракета у Польщі. Дуда поговорить зі Столтенбергом
Категорія
Світ
Дата публікації

Російська ракета у Польщі. Дуда поговорить зі Столтенбергом

Російська ракета у Польщі. Дуда поговорить зі Столтенбергом
Джерело:  online.ua

Президент Польщі Анджей Дуда планує поговорити з Єнсом Столтенбергом про ракету, яка впала під Бидгощем.

Джерело: RMF FM

Дуда поговорить зі Столтенбергом про російську ракету в Польщі

Повідомляється, що Марчін Пшидач, керівник Офісу міжнародної політики президента Польщі, наголосив, що щодо інциденту з російською ракетою біля Бидгощу "будуть вжиті дипломатичні дії". Водночас Пшидач зазначив, що кадрових рішень наразі не буде ні в армії, ні в Міністерстві національної оборони.

Сьогодні президент буде говорити з генеральним секретарем НАТО, ми також контактуємо з нашими американськими союзниками, ми будемо говорити про цю ситуацію, — сказав Марчін Пшидач.

Повідомляється, що поки невідомо, про що саме Дуда буде говорити зі Столтенбергом. Також неясно, що знають про інцидент союзники із НАТО.

Начальник Генерального штабу Війська Польщі генерал Раймунд Анджейчак нещодавно визнав, що на останній зустрічі начальників штабів 31 країни НАТО тема російської ракети не обговорювалася.

Пшидач стверджує, що подальші домовленості в цьому питанні мають привести до формулювання “відповідної дипломатичної відповіді у східному секторі”. Але перед цим необхідно визначити, звідки саме прилетіла ракета і чому вона влучила на територію країни, яка не веде жодних військових дій, пояснив Пшидач.

У Польщі виявили ракету

В одному з лісів центрально-північної частини Польщі, що знаходиться поблизу міста Бидгощ, знайшли уламки об’єкта військового призначення. За попередніми даними, це може бути ракета "повітря-земля".

Згідно з даними місцевих журналістів, знайдена ракета належить до класу "повітря-земля". Попри те, що її знайшли 26 квітня, вона могла впасти якийсь час тому.

Окрім того, наголошується, що на уламках нібито є написи російською мовою, що може вказувати на зброю радянського виробництва, та нібито відсутня бойова частина. Польська влада поки не коментує цю інформацію.

Місцеві мешканці озвучили журналістам свої припущення про те, що це може бути не ракета, а безпілотник.

Що важливо розуміти, ліс, де знайшли ракету, знаходиться за близько 500 км від кордону України, понад 400 км від кордону з Білоруссю і близько 240 – з Калінінградською областю Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?