Російські пропагандисти поширюють фейк про мобілізацію жінок в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські пропагандисти поширюють фейк про мобілізацію жінок в Україні

Російські пропагандисти поширюють фейк про мобілізацію жінок в Україні
Джерело:  online.ua

Роспропагандисти поширюють фейк про мобілізацію жінок до лав Сил оборони України. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

Джерело: ЦПД

Росыйська пропаганда поширює фейки про мобілізацію жінок

Низкою проросійських Telegram-каналів поширено фото документу, нібито підписаного Начальником Генштабу ЗСУ С. Шапталою, в якому йдеться про те, що територіальним центрам комплектування необхідно «до 15.06.2022 року підготувати списки жінок, що стоять на військовому обліку … і провести мобілізаційні заходи, а до 31.06.2022 року організувати заходи для постановки на військовий облік жінок у віці від 18 до 60 років».

 Однак ця інформація не відповідає дійсності, а сам документ є фейковим.

Фото - ЦПД

Як нещодавно зауважив начальник Чернігівського ОТЦК та СП О. Гончарук: «якщо говорити про поточну ситуацію, то зараз немає потреби для обов’язкового призову на військову службу жінок».

 У ЦПД застерігають, що поширюваний фейк розрахований на «внутрішнього» споживача та має на меті створення осередків соціальної нестабільності в окремих регіонах України.

Нагадаємо, що раніше російська пропаганда поширювала неправдиву інформацію про те, що що в Херсоні черга за паспортом РФ уже сягнула 4000 осіб, насправді ж російські паспорти отримали 23 людини.

А колаборант-«керівник» Херсонщини Володимир Сальдо заявив, що всі кредити, які хтось брав в українських банках, начебто можна не виплачувати, і "жодної відповідальності за це не буде". Однак це не відповідає дійсності і є дезінформацією, зазначають у ЦПД.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?