Російські військові кораблі несподівано зʼявились біля берегів Норвегії
Категорія
Світ
Дата публікації

Російські військові кораблі несподівано зʼявились біля берегів Норвегії

Російські військові кораблі несподівано зʼявились біля берегів Норвегії
Джерело:  online.ua

Сили оборони Норвегії підтвердили присутність кількох російських суден у міжнародній акваторії Північного моря й очікують зростання активності РФ у районі в наступні два місяці.

Джерело: Nettavisen

Судна РФ несподівано з’явились у Північному морі

У Норвегії місцеві Сили оборони повідомили про присутність кількох російських військових суден, які знаходяться у міжнародній акваторії Північного моря.

Російські військові судна здійснюють діяльність, пов’язану з Днем перемоги 9 травня. Наразі в Північному морі діють кілька суден, і ця діяльність є більшою, ніж було в останні роки, — зазначається в коментарі.

Норвежські військові також заявили, що російські судна знаходяться у міжнародних водах та не ведуть ніякої незаконної діяльності. Сили оборони запевнили, що уважно слідкують за російськими суднами.

Травень і червень – напружений період навчань наших і союзних Сил оборони. Тому ми перебуваємо в періоді, коли очікується значна діяльність союзників – і Росії – на морі неподалік від нас, – додали в Силах оборони.

Чим для РФ був вигідний підрив на Північних потоках

Михайло Гончар нагадав, що у підриві Північних потоків росіяни спершу звинуватили американців, потім британців. Згодом через лютневу статтю поліцейського лауреата Сеймура Герша були звинувачені американці разом з норвежцями. Проте вся ця версія луснула.

В України не виникало питань, хто автор цієї диверсії. Хоча для багатьох на Заході було абсолютно алогічним. Що ну як так, адже Росія збудувала ці газопроводи Газпром. Вона їх використовують. Вона отримує гроші за імпортований газ. Навіщо вона буде їх підривати? Ну дійсно, це нонсенс, якщо керуватись, виключно бізнесовою економічною логікою, — зазначив експерт.

За його словами, для Кремля газ та газопроводи це непросто бізнес інструмент. Це зброя, енергетична зброя, яку можна використовувати по-різному.

Був вакуум інформації, інформаційний вакуум з боку розслідування, які велись у Данії, Швеції та Німеччині. Вакуум інформації завжди породжує домисли і дезінформацію, — додав Гончар.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?