Російський "тіньовий флот" танкерів РФ скоротився швидше, ніж утворювався — Bloomberg
Категорія
Економіка
Дата публікації

Російський "тіньовий флот" танкерів РФ скоротився швидше, ніж утворювався — Bloomberg

Російський "тіньовий флот" танкерів РФ скоротився швидше, ніж утворювався — Bloomberg
Джерело:  online.ua

Згідно з даними британських журналістів, "тіньовий флот" танкерів, який створили з метою забезпечення транспортування російської нафти, скоротився вдесятеро.

Джерело:  Bloomberg

ЗМІ дізналися про різке скорочення тіньового флоту РФ

Редакція видання звертає увагу на те, що це вкотре підтверджує існування серйозних проблем, пов’язаних з відстеженням того, хто допомагає російській владі доставляти її нафту покупцям по всьому світу.

Як вдалося дізнатися, компанія Gatik Ship Management, яка знаходиться в Мумбаї, наразі керує флотом лише з чотирьох нафтових танкерів.

Що важливо розуміти, ще декілька місяців тому вона мала 42 танкери, зібравши більшість із цих перевізників менш ніж за рік.

На згадану компанію одразу звернули увагу, оскільки її флот, який швидко зростав та значна частина якого транспортувала російську нафту, викликав питання про те, хто може підтримувати компанію.

Потім частина флоту Gatik втратила доступ до стандартного галузевого страхування після того, як порушила вимоги G7 щодо цін на транспортування російської нафти. Незабаром деякі кораблі компанії також втратили свою класифікацію в Реєстрі Ллойда - ще одній ключовій службі, яка перевіряє базові технічні стандарти для суден.

Журналісти відверто зізнаються, що поки їм не вдалося з'ясувати, що насправді сталося з флотом.

Згідно з їхніми даними, судна, які більше не перебувають у комерційному управлінні Gatik, продовжують працювати з російською нафтою.

Наразі вони опинилися під контролем широкого кола компаній, структура власності яких також невідома.

Індія збільшила імпорт російської нафти в 10 разів

Не можна також не згадати про те, що відсоток російського імпорту сирої нафти в Індії зріс протягом 2022 року в 10 разів й продовжує зростати.

Цю інформацію уже підтвердив виконавчий директор індійської державної компанії Indian Oil Вінод Кумар на економічному форумі в Санкт-Петербурзі 17 червня.

[Частка] російського імпорту сирої нафти, яка становила менше 2% у 2021/22 році, збільшилася в десять разів і становить близько 20% в загальному обсязі закупівель сирої нафти в Індії, - заявив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?