Розіб'ють голови — президент Китаю пригрозив іноземним державам
Категорія
Політика
Дата публікації

Розіб'ють голови — президент Китаю пригрозив іноземним державам

Розіб'ють голови  — президент Китаю пригрозив іноземним державам
Джерело:  online.ua

Президент Китаю Сі Цзіньпін озвучив гучне попередження міжнародній спільноті — він пригрозив, що іноземним державам "розіб'ють голови", якщо вони спробують залякати його країну або ж вплинути на неї. Ця заява китайського лідера вперше пролунала під час заходу, присвяченому сторіччю правлячої Комуністичної партії.

Джерело: BBC

Президент Китаю почав погрожувати іноземним країнам розправою

"Ми ніколи не дозволимо нікому залякувати, пригнічувати або підпорядковувати Китай. Будь-кого, хто насмілиться зробити це, розіб'є голову до крові об Велику Сталеву стіну, створену більш ніж 1,4 мільярдами китайців", - наголосив китайський лідер.

За словами журналістів, Сі Цзіньпін говорив понад годину й традиційно не забув нагадати про те, що Компартія відіграє головну роль у розвитку КНР. Політик також пообіцяв, що спроби відокремити її від народу зазнають невдачі.

"Лише соціалізм може врятувати Китай, і лише соціалізм із китайськими особливостями може розвинути Китай", – вважає президент Китаю.

Сі Цзіньпін звернув увагу на те, що його команда не допустить "святенницької проповіді", цілком ймовірно, маючи на увазі Штати і критику за порушення прав людини і репресії в Гонконзі.

Ні для кого не секрет, що відносини між Вашингтоном та Пекіном почали стрімко погіршуватися через торгівлю, шпигунство та пандемію.

"Проблема Тайваню також є серйозним джерелом напруженості. У той час як демократичний Тайвань вважає себе суверенною державою, Пекін розглядає острів як провінцію, що відкололася. США за своїми законами зобов'язані надати Тайваню засоби захисту, якщо Пекін застосує силу, щоб повернути острів", - нагадують журналісти.

Декілька днів тому лідер КНР підтвердив, що його країна зберігає "непохитну прихильність" об'єднанню з Тайванем.

"Ніхто не повинен недооцінювати рішучість, волю і здатність китайського народу захищати свій національний суверенітет і територіальну цілісність", – наголосив Сі Цзіньпін.

Тайвань відреагував миттєво, заявивши, що буде захищати свій суверенітет і демократію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?