Розмова з Папою Римським й візові обмеження для росіян — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Розмова з Папою Римським й візові обмеження для росіян — головне зі звернення Зеленського

Розмова з Папою Римським й візові обмеження для росіян — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський звернувся до українців й розповів про свою розмову з Папою Римським й візові обмеження для росіян.

Джерело: Ютуб-канал ОПУ

Зеленський записав нове звернення до українців 

Український лідер нагадав про те, що 12 серпня в Україні вперше одночасно з більшістю країн світу відзначали Міжнародний день молоді.

Разом з першою леді зустрілися з юними героями-рятівниками – ви молодці, пишаюсь – дітьми й підлітками, які не на свої роки міцні, не на свої роки відповідальні. Вони збирають кошти для армії, вони допомагають нашим пораненим, допомагають людям, допомагають рятувати життя людей, - наголосив президент.

Окрім того, Зеленський підтвердив, що мав розмову з понтифіком. Глава держави подякував Папі Франциску за підтримку українців.

Обговорили, що ми разом можемо зробити, щоб повернути мир державі. Поінформував його про ситуацію на передовій і постійні намагання Росії підвищити рівень терору. Він погоджується, нас підтримує, - зазначив український лідер.

Він також нагадав, що Латвія офіційно визнала Росію державою -спонсором тероризму. Зеленський переконаний, що незабаром це зробить увесь світ.

Я дякую Чехії, державам Балтії та іншим країнам, які винесли на офіційний рівень дискусії у Європі питання про візи для громадян держави-терориста. Має бути гарантія, що російські вбивці й посібники державного терору не користуватимуться шенгеном. А по-друге, не можна руйнувати саму ідею Європи, наші спільні європейські цінності, тобто не можна перетворювати Європу на супермаркет, у якому неважливо, хто заходить – головне, щоб людина просто розплатилася за товари.Візові обмеження для громадян Російської Федерації справедливі, й всі захисники європейських цінностей мають на них наполягати, - наголосив презиеднт.

Глава держави також традиційно повідомив, що підписав указ про нагородження наших воїнів, героїв. 181 учасник бойових дій відзначений державними нагородами, з них 33 – посмертно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?