Розвідка Британії попереджає киян про нові плани РФ щодо атак дронами
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка Британії попереджає киян про нові плани РФ щодо атак дронами

Розвідка Британії попереджає киян про нові плани РФ щодо атак дронами
Джерело:  online.ua

Британські розвідники попереджають, що армія Російської Федерації почала запускати дрони-камікадзе Shahed із Брянської області РФ, щоб ще більше загрожувати Києву.

Джерело: Твіттер-сторінка Міноборони Великої Британії

РФ почала запускати дрони з Брянської області

Британська розвідка звертає увагу на те, що 27 лютого керівництво Міноборони України підтвердило, що силам ППО вдалося збити одинадцять дронів-камікадзе Shahed з 14, які російські загарбники випустили вночі.

Окрім того, очільник КМВА Сергій Попко уточнив, що дев'ять з них були збиті поблизу повітряного простору Києва. Також ще три вдалося знищити над Чернігівщиною та на півночі України.

З огляду на вектор атаки, ці БПЛА Shahed, найімовірніше, були запущені з Брянської області, Росія. Раніше, з середини грудня 2022 року, єдине спостережуване місце запуску було з Краснодарського краю, через Азовське море, – пояснюють британські розвідники.

Росія вичерпала свої запаси дронів-камікадзе 

Міноборони Великої Британії звертає увагу на те, що до цієї атаки 26 лютого не було жодних повідомлень про використання БПЛА в Україні приблизно з 15 лютого.

На переконання іноземних розвідників, таке різке зниження темпу атак дронами підтверджує інформацію про те, що Росія вичерпала свій поточний запас: країна-агресорка, цілком можливо, буде шукати поповнення.

Другий пусковий майданчик дасть росіянам іншу вісь атаки, ближчу до Києва. Це, ймовірно, зменшить час перебування в повітрі над Україною і буде спробою ще більше розтягнути українську протиповітряну оборону, – наголошує розвідка Британії

Читайте також:

  • Як українці ставляться до відновлення перемовин з РФ і коли чекають закінчення війни — відео

  • У Києва є план дій у разі повторного наступу на столицю — КМДА

  • Це не вражає: Захід прогнозує провал нового наступу РФ на Україну

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?