Розвідка Британії виявила нові локації РФ для запуску "шахедів" на Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Розвідка Британії виявила нові локації РФ для запуску "шахедів" на Україну

Міноборони Британії
Дрон

Росія запускає дрони-камікадзе типу Shahed по Україні з п'яти майданчиків. Таких місць може побільшати.

РФ має п'ять місць для запуску "шахедів"

У Британії нагадують, що 12 грудня Росія запустила 15 "шахедів" з Балаклавського району Криму. Це новий майданчик запуску дронів на південь від Севастополя.

Росіяни використовували мис Чауда у Криму для запуску "шахедів" з початку вересня 2023 року. А 5 грудня окупанти заявили, що нібито перехопили 41 безпілотник у районі Криму, зокрема, у біля мису Чауда.

Британська розвідка зазначає, що Балаклава є п'ятим офіційно підтвердженим місцем запуску "шахедів". Крім миса Чауда, майданчики знаходяться у Єйську (Краснодарський край), Приморсько-Ахтарську (Краснодарський край) та Курську.

У розвідці вважають, що РФ розосередить свої можливості запуску БПЛА на кількох локаціях, щоб ускладнити роботу української протиповітряної оборони.

Росія, ймовірно, використовуватиме додаткові пускові майданчики у відповідь на українські атаки, змушуючи Україну адаптуватися до нових транзитних коридорів цих систем, - йдеться у повідомленні.

Нічні обстріли України

Вночі 13 грудня окупаційні війська випустили по Україні 10 "шахедів" з району Балаклави (Крим). Всі дрони були збиті. Більшість з них "приземлили" в Одеській області, також працювала ППО у Хмельницькій області.

В Одесі впали уламки ворожого дрона на територію комунального авторемонтного підприємства. Там спалахнула пожежа, яку вже ліквідували. Внаслідок атаки постраждало двоє робітників підприємства. В Одеському районі уламками іншого збитого дрона пошкоджено одну з будівель припортової інфраструктури.

Крім того, російські загарбники атакували Київ ракетами. В Офісі президента наголошують, що це були ракети 48Н6, які росіяни випустили з зенітного комплексу С-400. Ймовірно, ціллю окупантів був об‘єкт критичної інфраструктури.

Через падіння уламків ракет є пошкодження щонайменше у трьох районах. За останніми даними, внаслідок атаки 53 особи постраждали, серед них є діти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?