Підтвердила звання терориста. Зеленський відреагував на атаку РФ на Київ
Категорія
Україна
Дата публікації

Підтвердила звання терориста. Зеленський відреагував на атаку РФ на Київ

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Вночі 13 грудня армія РФ знову атакувала Україну БПЛА та ракетами. Нічною атакою на Київ країна-агресорка вкотре підтвердила своє ганебне звання терориста.

Реакція Зеленського на нічну атаку РФ

Президент Зеленський подякував за збиті ракети Повітряним силам та за врятовані життя.

Сьогодні вночі було 10 балістичних ракет. Усі збито! Дякую нашим Повітряним силам і партнерам. Усім постраждалим надається допомога. Я дякую службам, які рятують, допомагають та ліквідовують наслідки, - зазначив президент.

Глава держави додав, що Україна працюватиме і далі для нарощення потужностей для захисту та прискорення постачань. За словами президента, вже є нові домовленості.

Зеленський наголосив, що вчора з президентом США Джо Байденом домовилися працювати над збільшенням кількості систем ППО в Україні, а вже сьогодні РФ показала, наскільки важливе це рішення.

Кожна додаткова система ППО важлива. Кожна партія ракет для систем ППО важлива. Це важливо для людей, важливо для міст і важливо для України. Бо це рятує життя! - наголосив він.

Зеленський додав, що Росія вкотре підтвердила своє звання ганебної країни, яка випускає ракети вночі по житлових кварталах, дитячих садочках та енергетичних обʼєктах.

Нічна атака РФ на Україну 13 грудня

Вночі 13 грудня армія РФ знову атакувала Україну БПЛА та ракетами. Силам ППО вдалося збити майже всі ворожі цілі, однак внаслідок падіння уламків ракет постраждали десятки людей у столиці.

Станом на ранок 13 грудня у столиці в результаті ракетного удару армії РФ постраждали 53 людини, з них 6 дітей.

Згідно з останніми даними, 18 дорослих та 2 дітей госпіталізовані.

Мер міста Віталій Кличко уточнює, що найстаршій постраждалій людині − 80 років, наймолодшій − 5.

Окрім того, наголошується, що загалом було зафіксовано близько десятка випадків падіння уламків ракет у результаті роботи сил ППО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?