Розвідка дізналася, як довго Путін перекидатиме війська до кордонів України
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка дізналася, як довго Путін перекидатиме війська до кордонів України

Розвідка дізналася, як довго Путін перекидатиме війська до кордонів України
Джерело:  online.ua

Головне управління розвідки Міністерства оборони України звертає увагу на те, що команда очільника Кремля Володимира Путіна вже перекинула до кордонів нашої країни та в анексований Крим 16 батальйонно-тактичних груп з мотострілецьких, танкових та повітряно-десантних підрозділів. За словами представників розвідки, накопичення російських військових біля кордонів триватиме до кінця квітня.

Джерело:  BBC News Україна

Про що попереджає розвідка

"Починаючи з березня цього року силами та засобами української розвідки відмічаються масштабні заходи з переміщення російських військ з віддалених регіонів до суміжних з Україною районів. За наявною інформацією, перекидання визначених підрозділів має бути завершене до кінця квітня", - повідомили представники Міноборони України.

Згідно з останніми даними, до кордонів України та у тимчасово окупований Крим РФ вже перекинула 16 батальйонно-тактичних груп мотострілків, танкістів та десантників з Південного, Західного та Центрального військових округів Росії та "ВДВ РФ".

Залежно від роду військ, це може означати загальне зосередження 11-14 тисяч російських військових. Основні місця збору російської армії і техніки – військові полігони "Погоново" у Воронезькій області та "Клинці" у Брянській області, а також "Опук" та "Ангарський" в анексованому Криму", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що перекидання військ відбувається залізницею. Команда очільника Кремля Володимира Путіна намагається приховати, які саме підрозділи вона переміщує. Тому рух військ відбувається вночі, а тактичні знаки і номери на бронетехніці зафарбовують.

За словами представників, попри це вдалося встановити всі російські частини і підрозділи, які вже прибули до кордонів України.

Коротко про загострення ситуації на Донбасі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?