Розвідка США розкрила секретні дані про походження коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Розвідка США розкрила секретні дані про походження коронавірусу

Розвідка США розкрила секретні дані про походження коронавірусу
Джерело:  online.ua

У Національній раді з розвідки США опублікували доповідь, згідно з якою COVID-19 не було розроблено як біологічну зброю. У той же час там вважають найбільш ймовірними дві гіпотези походження вірусу - "пов'язаний з роботою лабораторії в Ухані інцидент" та передачу вірусу людині від тварини.

Джерело: Національна рада з розвідки США

"Ми вважаємо, що вірус не був розроблений як біологічна зброя", - йдеться в доповіді американської Національної розвідувальної ради.

Американські констатують, що без додаткової інформації з боку китайської сторони неможливо визначити конкретний шлях природного контакту з твариною або довести, що лабораторія в Ухані займалася SARS-CoV-2 або подібним. У відомстві також називають малоймовірним припущення, що вірус не був генетично модифікований. Проте додають, що таке рішення не одноголосне .

"У Пекіні продовжують перешкоджати розслідуванню, відмовляються від розголошення інформації та покладають відповідальність на інші країни, включаючи США", - наголошується в документі.

Варто зазначити, що КНР дійсно багато виступав проти закликів ВООЗ провести додаткове розслідування щодо походження COVID-19.

Реакція Китаю на доповідь розвідки США

Зі свого боку, до посольство Китаю в США назвало ненауковою доповідь США про походження коронавірусу, опубліковану вчора, 29 жовтня. Таке припущення висловив представник посольства Лю Пен'юй.

Представник заявив, що Вашингтон спирається на думку розвідки, а не вчених.

«Так звана оцінка походження COVID-19 розвідувальною спільнотою США не є науковою. Вона тільки підірве науково обґрунтоване вивчення походження вірусу та завадить глобальним зусиллям щодо пошуку його джерела»,— вважає Лю Пен'юй, якого цитує South China Morning Post.

Китайський дипломат також звинуватив Штати в тому, що їх представники не хочуть наводити свою аргументацію на «розумні сумніви» світової спільноти щодо американської військової біологічної лабораторії у Форт-Детріку. Також він згадав про понад 200 баз США «для біологічних експериментів» за кордоном.

Нагадаємо, сьогодні ми повідомляли, що за підробку COVID-сертифікатів в Україні можна буде загриміти за ґрати на вісім років. Штраф за придбання таких сертифікатів планують підняти до 50 тисяч гривень. Відповідний законопроєкт розглянуть на засіданні Ради у вівторок, 2 листопада.

Читайте також:

  • В Україні почали діяти нові правила пасажирських перевезень.

  • Укрзалізниця запустила пункти вакцинації та експрес-тестування на 10 вокзалах.

  • Укрзалізниця назвала кількість виявлених ковідних хворих за перший день тестувань на вокзалах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?