Розвідка викрила спробу РФ зірвати українську евакуацію з Афганістану
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка викрила спробу РФ зірвати українську евакуацію з Афганістану

Розвідка викрила спробу РФ зірвати українську евакуацію з Афганістану
Джерело:  online.ua

Головне управління розвідки Міністерства оборони вказало на плани російських спецслужб зірвати українську евакуацію з Афганістану, яка тривала у серпні на тлі повернення талібів до влади.

Джерело: ГУР Міноборони

Згідно з оприлюдненими даними, йдеться саме про евакуацію громадян України, яка відбулася через аеропорт Кабулу.

“За наказом спецслужб російські ЗМІ провели спеціальну інформаційну операцію. Вони повідомляли про те, що евакуації українців не буде та що держава покинула своїх громадян напризволяще. Попри небезпеку, яка очікувала на воїнів ще й з боку спецслужб країни-агресора, українські розвідники провели блискучу операцію”, - наголосили в управлінні.

Було відзначено також пропозиції виїхати до РФ, які підтвердив один з учасників спеціальної операції - робітник військової розвідки, який працював над порятунком громадян України з Афганістану.

“Нашим громадянам, яких ми забирали, неодноразово надходили пропозиції виїхати до Росії в обмін на заяви, що Україна покинула їх на вірну загибель”, - наголосив військовослужбовець.

Евакуація з Афганістану

Наприкінці вересня в ГУР Міноборони відзначили професійну роботу українських спецпризначенців, завдяки якій Україна увійшла в список з 10 європейських країн, які були найуспішнішими та найбільш оперативними в евакуації населення з Афганістану на фоні зміни політичного курсу в країні через вихід військового контингенту НАТО та захоплення влади талібами.

Вже 23 вересня українським спецпризначенцям вдалося евакуювати з Кабула близько сотні громадян України та афганців. Про цю рятувальну операцію написала американська газета The New York Times. Журналісти видання захоплюються мужністю українців, адже в якийсь момент таліби навіть погрожували конфіскувати український літак.

Загалом Україна вивезла з Афганістану понад 650 людей. Серед них були громадяни України й іноземці, у тому числі представники ООН, правозахисники, журналісти видань Global Mail, USA Today, The Washington Post, Stars and Stipes та інші, а також особи, які співпрацювали з коаліційним контингентом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?