Українська розвідка здійснить ще один евакуаційний рейс з Афганістану
Категорія
Україна
Дата публікації

Українська розвідка здійснить ще один евакуаційний рейс з Афганістану

Українська розвідка здійснить ще один евакуаційний рейс з Афганістану
Джерело:  online.ua

Україна продовжить евакуювати людей з Афганістану, адже там ще залишилися українські громадяни, які хочуть покинути захоплену талібами країну. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сьогодні, 30 вересня, під час онлайн-брифінгу.

Джерело: «Укрінформ».

"Ми продовжуватимемо це робити (домовлятися про евакуацію громадян України з Афганістану, – ред.), і наступний евакуаційний рейс теж, я думаю, буде організований Головним управлінням розвідки, а ми їм будемо допомагати усіляко", – зазначив Кулеба.

За словами дипломата, остання евакуація з Афганістану, проведена Головним управлінням розвідки Міноборони України за допомоги зовнішньополітичного відомства, виявилася складною.

«Важка була евакуація, скажу вам чесно, з огляду на ситуацію на місці, необхідність досягнення домовленостей з новою афганською владою для того, щоб літак міг приземлитися, щоб люди могли потрапити на літак, щоб літак міг вилетіти», – розповів міністр.

Також він зазначив, що в Афганістані залишаються українці, які хочуть евакуюватися. Наразі безпосередньої загрози для їхнього життя немає, вони постійно перебувають на зв’язку з МЗС.

Міністр наголосив, що евакуація буде продовжуватися, «тому що неодноразово ми це говорили і доводили конкретними справами, що Україна своїх у біді не кидає».

Евакуаційні рейси України

Нагадаємо, що 23 вересня українським спецпризначенцям вдалося евакуювати з Кабула близько сотні громадян України та афганців. Про цю рятувальну операцію написала американська газета The New York Times. Журналісти видання захоплюються мужністю українців, адже в якийсь момент таліби навіть погрожували конфіскувати український літак.

Загалом Україна вивезла з Афганістану понад 650 людей. Серед них були громадяни України й іноземці, у тому числі представники ООН, правозахисники, журналісти видань Global Mail, USA Today, The Washington Post, Stars and Stipes та інші, а також особи, які співпрацювали з коаліційним контингентом.

Україна посіла восьме місце за кількістю врятованих людей з-поміж європейських країн.

Читайте також:

  • Американці в захваті від спецоперації розвідки України в Афганістані.

  • Евакуаційний літак з Афганістану прямує до України – Міноборони.

  • Таліби вигадали нові обмеження для населення Афганістану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?