Розвідники спалили російську РЛС разом з обслугою — ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідники спалили російську РЛС разом з обслугою — ГУР

ГУР
РЛС

Спецпризначенці групи ГУР "Гуси-9" завдали ударів по російській станції радіолокації "Каста-2Е2". Станцію спалили 13 лютого в районі російсько-українського кордону.

Що відомо про знищення російської РЛС

Як повідомили в ГУР, внаслідок вогневого ураження російська "Каста-2Е2" виведена з ладу, а обслуга РЛС зазнала втрат.

За даними розвідки, до удару українських розвідників радіолокаційний комплекс ворога здійснював моніторинг повітря над Харківською, Сумською областями України, а також над Бєлгородською та, ймовірно, Курською та Воронезькою областями РФ.

"Каста-2Е2" — рухома трикоординатна РЛС дециметрового діапазону кругового огляду, призначена для:

  • контролю повітряного простору;

  • визначення координат;

  • розпізнавання повітряних цілей.

Станція здатна виявляти об’єкти на гранично малих висотах, визначати їхні трасові характеристики та передавати координати й параметри руху цілі на систему управління ППО. Дальність виявлення — до 150 км, — повідомили в ГУР.

ЗСУ уразили РЛС протиповітряної оборони окупантів у Криму

Раніше у тимчасово окупованому Криму Сили оборони України влучили у радіолокаційну станцію системи ППО російської армії.

Внаслідок бойової роботи Збройних сил була "успішно уражена радіолокаційна станція російської системи ППО" поблизу селища Роздольне в окупованому Криму.

Також однією з цілей спецоперації ГУР на мисі Тарханкут у Криму в серпні минулого року був радіолокаційний вузол РЛК "Небо-М" та РЛС "Каста-2Е2".

Тоді під час рейду було знищено щонайменше 30 росіян, які обслуговували станції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?