Румунія тепер може постачати газ Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Румунія тепер може постачати газ Україні

Румунія тепер може постачати газ Україні
Джерело:  online.ua

7 липня прем’єр-міністр Румунії Ніколае Чуке офіційно підтвердив, що після введення в експлуатацію інтерконнектора Греція-Болгарія його країна має змогу постачати природний газ Україні та Молдові.

Джерело:  Digi24

Прем'єр Румунії заявив, що його країна уже може постачати газ Україні

По суті, цей інтерконнектор сполучить мережу, що проходить через Анатолію та Адріатику, а також підключиться до трубопроводу BRUA, забезпечуючи тим самим постачання газу до Болгарії та Румунії. І, звичайно, ми можемо забезпечити постачання газу нашим східним партнерам — Україні та Республіці Молдові та іншим країнам за схемою розподілу цієї газової мережі, – заявив Ніколе Чуке.

Що важливо розуміти, наша країна останні 8 років отримує газ із неросійських джерел, а от Молдова є повністю залежною від постачання блакитного палива "Газпромом".

Як уже згадувалося раніше наприкінці минулого року офіційний Кишинів підписав з "Газпромом" новий контракт на постачання газу.

Він передбачав зокрема аудит боргу на суму до 700 млн доларів, які нібито має "Молдовагаз" перед "Газпромом" та однією з його "дочок". 700 мільйонів - це оцінка Росії, а не Молдови. Кишинів багато років поспіль каже, що частина цього боргу взята з повітря, не підтверджена.

Не можна також не згадати про те, що після надання Молдові статусу кандидата на членство в ЄС поплічник російського диктатора Дмитро Медведєв пригрозив Молдові, що заходи Кремля у відповідь на приєднання Кишинева до антиросійських санкцій не змусять себе чекати. Йшлося і про відключення газу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?