Руні Мара виконає головну роль у фільмі про Одрі Гепберн
Категорія
Культура
Дата публікації

Руні Мара виконає головну роль у фільмі про Одрі Гепберн

Руні Мара виконає головну роль у фільмі про Одрі Гепберн
Джерело:  online.ua

Лука Гуаданьїно зрежисує біографічний фільм про Одрі Гепберн з Руні Мара в ролі легендарної героїні всесвітньовідомого «Сніданку у Тіффані». Виробництвом проєкту займатиметься Apple Studios.

Джерело: Deadline

Відомо також, що Мара водночас продюсує повнометражний фільм, сценаристом якого став Майкл Мітнік. Робота є вже третьою продюсерською ініціативою Руні після документального фільму «Кінець медицини» та «Правда про Еммануеля».

Її номінували на «Оскар» у 2012 році за фільм «Дівчина з татуюванням дракона». Також вона отримала номінацію «Краща жіноча роль другого плану» за «Керол». У 2018 році Гуаданьїно номінували на «Оскар» за режисерський фільм «Називай мене своїм іменем». Цей фільм отримав «Оскар» за адаптований сценарій Джеймса Айворі та зробив славетним Тімоті Шаламе, який також отримав титул «Краща чоловіча роль».

Що відомо про Одрі Гепберн

Гепберн народилася в Ікселі, Брюссель, і виросла в Нідерландах під час Другої світової війни, коли німці окупували країну. Вона використовувала ім’я Едда ван Хемстра, оскільки під час окупації ім’я, яке звучить англійською, вважалося більш небезпечним.

Дядько та двоюрідний брат матері Одрі були розстріляні за участь в Русі Опору, а брата депортовано до німецького концтабору. Попри це, Одрі й сама допомагала Опору, виконуючи балетні номери, щоб зібрати засоби для підпілля, та передаючи таємні повідомлення.

У 1945 році вона навчалася балету у Соні Гаскелл в Амстердамі. Якийсь час була хористкою в лондонському Вест-Енді. Її перша роль у кіно була крихітною, в повнометражному фільмі 1952 року «Немовля Монте-Карло».

Письменниця Колетт, одна з зірок Прекрасної епохи, також відома як мім, актриса та журналіст, якось зустріла Одрі в готелі Hôtel de Paris в Монте-Карло під час постановки і вирішила надати Гепберн на головну роль у бродвейській п’єсі "Джіджі".

А першою головною роллю Одрі стали «Римські свята» 1953 року, за які вона отримала «Оскар», «Золотий глобус» і премію BAFTA за одну роль. Того року вона отримала театральну премію «Тоні» за найкращу жіночу роль у п’єсі за роль у «Ундині».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?