Сафарі для громад: українців запрошують приєднатися до цікавого екопроєкту
Категорія
Культура
Дата публікації

Сафарі для громад: українців запрошують приєднатися до цікавого екопроєкту

Сафарі для громад: українців запрошують приєднатися до цікавого екопроєкту
Джерело:  online.ua

19 липня в Україні стартує онлайн-програма Сафарі для громад, в рамках якої організатори підкажуть українцям, як адаптуватися до кліматичних змін і раціонально використовувати ресурси власного міста чи громади. Брати участь в ній може кожен охочий.

Джерело: ONLINE.UA

Новий еко-проєкт запущений з ініціативи громадської організації Плато за підтримки ПРООН в Україні в рамках Українського урбаністичного форуму. Він може бути цікавий для громадських активістів, представників ОСББ та місцевих громад, педагогів, урбаністів, ландшафтних дизайнерів і архітекторів, фахівців з корпоративної соціальної відповідальності і для всіх активних жителів країни, які цікавляться темами збереження навколишнього середовища і підвищення екологічної свідомості.

"Сафарі для громад" - це формат, орієнтований на залучення активних жителів до пошуку природоорієнтованих рішень у відповідь на найгостріші екологічні виклики громад. Такими рішеннями можуть бути зелені дахи, дощові сади, перголи, живоплоти, квіткові луки тощо.

Як взяти участь у програмі Сафарі для громад?

Для участі в програмі потрібно зареєструватися до 18 липня включно. Участь можна прийняти індивідуально і в команді.

Індивідуальну участь можуть взяти жителі з усієї країни. Після проходження тижневого онлайн-навчання учасники отримають сертифікати сафарі-послів за результатами тематичного тестування.

До командної участі запрошуються учасники з Кропивницького, Мірнограда, Полтави, Рівного та Червонограда. Команди, крім онлайн-навчання, будуть брати участь у дослідницьких прогулянках і працювати над розробкою прототипів природоорієнтованих проєктів. Кращий проєкт буде профінансований на суму 60 тисяч грн.

"Сафарі для громад" - це програма, яка реалізується проєктом "Природоорієнтовані рішення для сталих міст" Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні. "Полювання" почалося в Києві восени 2019 року, а в 2020 році продовжилося у Львові і Білій Церкві. За результатами було реалізовано п''ять природоорієнтованих рішень в Києві, а ще однин проєкт реалізується в 2021 році в Білій Церкві та Львові.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?